maanantai 14. heinäkuuta 2014

Muualla on ukkostanut, meillä ei

Vaikkei ukkonen ole tänne osunutkaan, niin aamulla sentään saimme pienen sadekuuron. Vähän enemmänkin sopisi sataa, vaikka mielellään ei rajusti kaatamalla vaan hiljaa hissuttamalla.

Tänään olemme tehneet uutterasti töitä. No, ensin postinhakureissulla oli mukava juttutuokio kahden naapurin kanssa. Sitten lähdimme asioille. Ensin poliisilaitokselle, sitten postiin ja sen jälkeen kirjakauppaan, kultakauppaan, terveyskauppaan ja lopuksi vielä rautakauppaan.

Kultakaupasta ostin uuden ketjun tähän Kalevalakoruun numero 1515, deswign Kai Lindström, ellen väärin muista. Kivi ei ole aivan näiun suloisen vaaleanpunainen, vaan hivenen ruskeahko, mutta nätti joka tapauksessa. Kuvan käyttöön sain luvan. Vanha ketju oli paitsi aika kulunut, niin minulle liian lyhyt. Nyt siinä on pituutta sen verran, että riipuksen saa suoraan pään yli.


Samalla reissulla kysäisin tämän pienen camé-korun kehyksen metallista, kun en itse saanut oikein numeroista selvää. Hopeaa, sanoi kultasepän neiti, vaikkei väristä uskoisi. Kirppislöytöjä kumpikin koru.


Viimeinen käyntikohde oli K-raudan puutarhaosasto, josta mukaan lähti multaa. Tukka märkänä ruukutin perjantaina ostamiani kesäkukkia enkä edes perunoita enää jaksanut mullittaa. Ehkä kuitenkin kasvihuoneelle on vielä pakko tallustella tarkastus- ja kastelumatkalle. Pupujussi rampaa päivittäin nurkillamme, joten kaipa se jonain päivänä oivaltaa, että lavasta on mukavampi syödä kuin maan tasalta.


2 kommenttia:

  1. Meillä täällä ukkonen paukutteli pikkusen tuosta illasta, vaan ei vieny tätä trooppisen kostiata ilimaa mennessään :)

    VastaaPoista
  2. Taitaa nyt meilläkin, joten kone kiinni ja piuhat irti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!