perjantai 19. lokakuuta 2012

Yökyöpeli hyvällä asialla

Tässä on niin paljon asiaa mielen päällä, ettei unikaan tunnu tulevan. Silloin ei muuta, kuin bloggaamaan!

Tänään olen puhunut pitkiä puheluita, mikä ei normaalisti kuulu harrastuksiini. Olen ollut nettikoulutuksessa tai miksikä sitä mahdetaan sanoakaan, oikeammin ehkä verkkokoulutuksessa, joka siis tapahtuu internetin ja tietokoneen välityksellä.

Teemana oli Naisten pankki, jonka toimintaan toivon kaikkien hyvinvointisuomalaisten naisten tutustuvan vaikka täällä  tai naamakirjassa. Logo varmaan on tuttu useimmille, mutta entäpä toiminta?Naisten pankki on vuonna 2007 toimintansa aloittanut suomalainen vapaaehtoisverkosto. Tavoitteena on tukea kehitysmaiden naisten omaehtoista yrittäjyyttä kestävän kehityksen periaattein. Lisää tietoa siis täältä: www.naistenpankki.fi - siitä miten itse kukin voi olla mukana.

Voin kuulostaa yhtä innostuneelta kuin vasta uskoon tullut. Minuun tosiaan teki vaikutuksen mm. se, että yli viiden toimintavuoden aikana on jo lahjoitettu 4,5 miljoonaa euroa. Esimerkiksi kuukausilahjoittajia on jo yli 2000. Tapahtumilla voi kerätä rahaa, voi ostaa pankin osakkeen tai käydä nettikaupassa ostamassa vaikka naiselle ammatin taikka itselleen t-paidan. Tapoja on monia.

Nettisivuilla kerrotaan myös kahdesta tuoreesta tunnustuksesta. Olemme saaneet vuoden 2012 varainhankkija-tunnustuksen ja Global Awards for Fundraising 2012 kilpailun Outstandin Volunteer -sarjassa olemme maailmanlaajuisesti kolmen parhaan joukossa. Hyvä me! (Siis minä en ole aktivisti, en vedä yhtään solua enkä ole osallistunut yhteenkään julkiseen tapahtumaan. Mutta kukkaronnyörejä olen hellittänyt. Isotkin joet kasvavat pienistä puroista.)

Yli 10 000 kehitysmaiden naista perheineen on saanut tukea Naisten pankin hankkeiden kautta. Varoja ja toimintaa hallinnoi ja koordinoi Kirkon ulkomaanapu.

Kirkon ulkomaanapu muuten on perustettu 1947 ja silloin kohteena olimme me suomalaiset. Saimme apua mm. Afrikasta. Nyt on meidän vuoromme auttaa ja maksaa sitä velkaa.  KUA tekee työtä uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta siellä, missä hätä on suurin.

Mainostan samalla, kun joulukin tässä lähestyy Operaatio Joulun lapsi -kampanjaa, josta Sirkku muistutti. Paketteja lähetetään tänä vuonna Romanian ja Moldovian lapsille. Rahaa tarvitaan pakettien rahtaukseenkin.


4 kommenttia:

  1. Kannatin Naisten Pankkia joku viikko sitten Rytmikorjaamon DesignSunnntaissa, jossa pitivät kirpputoria. Meille lähti neljä lautasta - piippuarabiaa, josta olisi tietysti pitänyt maksaa tuplahinta siihen nähden mitä pyydettiin...

    VastaaPoista
  2. Hyvää asiaa voi aina kannattaa.

    VastaaPoista
  3. Villiviini, voitit blogini arvonnassa ja odottelen osoitetta, jonne palkinnon voin postittaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!