sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Melkein kädetön olo

Jatkoin eilen paperien mapittamista ja seulomista. Pari mappia on vielä avaamattakin. Sain kyllä illalla melkoisen sätkyn, kun tietokoneen nettiyhteys ei avautunutkaan, kun ajattelin vähän lepuuttaa välillä hermojani blogimaailmassa. Sittenpä huomasin kauhukseni, että modemin päällä oli kaksi painavaa mappia ja ties mitä muuta. Tietysti säikähdin, että nyt se hajosi ja miten minä raukkaparka ilman tietokonetta selviän, kun kännykkänikin on viime vuosisadalta ja kaukana älypuhelimista. Olo olisi todella kädetön. Ratkaisin asian panemalla tietokoneen kiinni ja menemällä nukkumaan.

Kuten monissa muissakin asioissa, yön yli nukkuminen oli tuonut ratkaisun. Kone toimii taas eikä tarvinnut lähteä katsomaan, onko Elisan kauppa sunnuntaina auki. Ehkä kyseessä oli "linjavika" tai sitten modemi tosiaan oli vain kuumentunut mappikasan alla. Nyt se ainakin toimii, kuten näkyy!

Yritän tänään saada pöydän raivattua, vaikka on tämä tuskaisen hidasta. Taas tuli tehtyä päätös, että mapitan heti. - no mistä tähän nyt ilmaantui sininen palkki, joka suuresti haittaa kirjoittamista? Apua, miten tämän saa pois?

Jottei pelkkää valitusta, niin kerronpa mitä mies toi eilen kaupasta. Ensin hän käväisi torilla, jossa oli lapinpariskunta myymässä poroa. Aloitimme herkuttelun eilen ja tänään jatkamme paistamalla pienet paahtopaistit. Kaupasta hän toi palan Norjan lohta, kirjolohi oli valitettavasti loppu. Graavasin sen ja söimme hyvällä ruokahalulla. Lisäksi kaupasta tuli herkullinen kalakukko ja muutamat silakkapihvit eli eilen oli pääasiassa kalapäivä. Pakastimeen meni kaksi pakettia poron potkaviipaleita. Eilinen poroherkku oli purkkilihaa, jota mies osti kokeeksi. Ihan kelvollista myös leivän päällä. Kuten ennenkin olen todennut, on kahden hengen ruokahuushollissa ihan eri mahdollisuudet pieniin herkkuihin kuin isossa taloudessa. Vaikka aika laiskoja ruoanlaittajia meistä kyllä on viime vuosina tullut.


Tässä yksi esimerkki viime viikon ruokalistalta: valmiit kaalikääryleet, äkkiä kiehautetut pinaatinlehdet ja puolukkahillo.  Olen minä aikaisemmin tehnyt kaalikääryleetkin itse, mutta enää en.

3 kommenttia:

 1. Sähläsin sitten oikein totaalisesta sen osoitteen lähettämisen...mikä ei minulle ole lainkaan vierasta...siis tuo säheltäminen..:)
  No toivottavasti saan silti kirjan ..:)

  VastaaPoista
 2. Saatpa hyvinkin, tosin se on vielä eteisen pöydällä, mutta lähtövalmiina.

  VastaaPoista
 3. Olipa hauska tulla lukemaan yllättäen toisestakin mapittajasta. Jo sen lukeminen tuntuu vertaistuelta. SIis, meilläkin mapitetaan - ja yllättävää kyllä, saan jotain jopa poistetetuksi...
  Muuten tuossa seuraavassa postauksessa näkynyt fasaani lintulaudalla on aika ylläri. En ole nähnyt tuollaista ilmoisma ikinä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!