keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Iloista wappua!

Sadetta ja kylmää luvattiin tälle illalle, mutta vielä ainakin on poutaa. Aurinkokin paistoi koko päivän. Ja pihan vanha koivu on hiirenkorvalla! On tämä kevät ihanaa aikaa, sitä kun olen kevään lapsi, niin herään henkiin näiden koivujen ja valkovuokkojen sun muiden kanssa.


Kävin iltapäivällä sen verran kasvimaalla, että keräsin vähän romuja kasaan ja totesin, että jäniksen-perkuleet ovat taas kalunneet omenapuun runkoa. Jokohan pitäisi uskoa, että halvemmaksi tulee ostaa omenat kaupasta ja viinirypäleet myös. Sekään ei talvehtinut. Nuoret marjapuskat sentään ovat hengissä. Sitten kiskoin kasvihuoneen tomaattilaatikoista viime vuotiset rangat ulos. Kun multa pölisi omassa pihassa ja täydennystä sain ojan toiselta puolelta, missä naapuri äesti peltoaan, niin nyt on silmät ja kurkku ihan kuin täynnä tomua. Ehkä pian pitää mennä nauttimaan lasillinen simaa...

Tänään sain peräti kolme pakettia. Yksi oli puutarhalta, kiitokset vain Juhalle, joka lähetti paleltuneiden kurkuntaimien tilalle uudet ja vielä kaupan päälle muutaman petunian taimen. Vähän jännitin aamulla, saanko kasvit tänään vai jäävätkö ne vapun yli postiin, kun eilen tuli viesti, että ne olivat lähteneet puutarhalta. Kaksi muuta pakettia oli kirjoja, toinen divarista, toinen yksi vasta ilmestynyt.

Mies toi kaupasta kaikenlaista pikkuherkkua vappupöytäämme. Nautimme ihan kaksistaan pöydän antimista. Graavasin jo aikaisemmin päivällä kirjolohifileen ja vielä pitää kuoria muutama peruna ja parsat.

Iloista wappua!

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!