sunnuntai 14. elokuuta 2011

Juhlavuosia ja juhlavuoden arvonta

Hääpäivä oli ja meni, hyvin menikin. Olimme syömässä ulkona, ihan sananmukaisesti, sillä tarkenimme syödä ravintolan terassilla. Ilta oli lämmin ja kuten kuvasta näkyy, aloitimme juhlinnan hyvissä ajoin, auringonpaisteessa. Näin me vanhat ihmiset pääsimme kotiin hyvissä ajoin eli silloin kun nuoremmat vasta aloittavat.Juhlapaikkamme oli Krapihovi Tuusulassa. Kesäinen noutopöytä oli kalapainotteinen. Alkukeitoksi oli tarjolla kermaista lipstikkakeittoa ja pääruoka oli kotitekoista makkaraa (!)  ja kantarellimuhennosta. Jälkiruokana oli mansikka-karviaiskakkua ja pikkuleipiä.

Ostimme kotievääksi talon palvihärkää ja hapanlimpun. Ei voi sanoa, että iltamme olisi tullut halvaksi, mutta kerranpa sitä vain 6-vuotishääpäivää juhlitaan.

Leipä on tehty talon ikivanhaan juureen, sillä Krapi on alun perin vanha maalaistalo. Päärakennuskin on kuulemma 1880-luvulta.

Ostoksille oli hyvää käyttöä, sillä heti seuraavana päivänä ystävämme, rankoissa syöpähoidosta tuleva miehen entinen kollega piipahti kertomaan kuulumisiaan.  Tässä "puolimatkan krouvissa" oli mukava tarjota hänelle hyvät iltapäiväkahvit. Kuulumiset olivat hyviä, jos tuon taudin kohdalla niin uskaltaa koskaan sanoa. Keskussairaala oli jo nostanut kädet pystyyn ja lopettanut hoidot, mutta ystävämme on käynyt yksityisellä klinikalla ja tilanne näyttää paljon valoisammalta.

Sänkykin saapui ja on jo koenukuttu pariinkin kertaan sekä hyväksi havaittu. Riuskat nuoret miehet keinottelivat osat yläkertaan. Leveä runkopatja oli hinattava parvekkeen kautta sisälle, kun se ei tietenkään taipunut ahtaissa portaissamme. Me sitten kokosimme sängyn ja mies valitti, että takapuolensa on vieläkin kipeä lattialla istumisesta. Varsinainen voimain koetus oli sen runkopatjan saaminen sängyn kehikkoon. Ensin se piti kantaa aulasta sänkykamariin, sitten asetella suoraan sängyn päädyn varassa ja lopuksi "sujauttaa" kehikon päälle. Vain yksi pohjan vaakasuorista rimoista vaurioitui emmekä mekään täysin mustelmitta säilyneet!

Tämmöinen sänky meillä nyt on! Kuva on kauhajokisen Kaiserin omilta nettisivuilta napattu, sillä en ole vielä ehtinyt oikein perehtyä uuteen kameraan enkä vanhallakaan otettuja kuvia saanut siirrettyä tietokoneelle.  Sängyn nimi on Heidi ja se on massiivikoivua ja pääty koristeltu intarsia-viilutuksella. Väri on pähkinä, joka sopii kuin nakutettu makuuhuoneen muihin väripintoihin. Seuraavaksi pitää saada uusi yöpöytä, joka näkyykin tässä kuvassa sekä kauniimmat lukuvalot. Nykyiset tummat peltikuvut eivät mitenkään sovi uuteen miljööseen. Entiset yöpöydät siirtyivät vanhan sängyn mukana miehen huoneeseen.


Tämä 140 cm leveä peti tuntuu tosi ylelliseltä. Patjakin on juuri sopivan pehmeä ja koko komeus tarpeeksi korkea.  Kaarevat päädyt ovat mielestäni todella kauniit. Mummillani oli hyvin samanlainen sänky.Tuli niin juhlava olo, että päätin järjestää pienen juhlavuoden arvonnan. Palkinto on tiedossa: (puoli?) pellavaiset lautasliinat, joihin aion kirjailla pieniä koristeita heti kun saan edellisen pistelyni valmiiksi. Voittaja saa neljä lautasliinaa ja ylläri-pylläri-palkinnonkin aion kehitellä.

Pelisäännöt ovat samat kuin ennenkin. Kommentoimalla tätä postausta saa yhden äänen, kaksi ääntä tulee liittymällä lukijakseni ja kolme ääntä siitä, jos vielä lisää linkin tästä arvonnasta omaan blogiinsa. Arvonta suoritetaan 31.8 eli Arvin päivänä.

Syitä arvontaan riittää: Villiviini on pitänyt blogia jo yli 5 vuotta! Aloitin vuodatuksessa Villiviinin kattauksella toukokuussa 2006 ja jatkoin bloggerissa tällä Villiviinin blogilla huhtikuussa 2010. Samana vuonna olin avannut myös nukkekotiblogin Villiviinin talot. Varablogini Varalla on ollut olemassa vuodesta 2007 lähtien ja melkein jäänytkin varablogiksi.

Villiviinin kattauksessa keräsin kävijöitä ja kävijämittarin raksutuksen mukaan ostin vesiputkea Afrikkaan. Ensimmäisessä blogissani kävikin lähes 90.000 lukijaa. Nyt ajattelin aktivoida saman tapaisen jutun, johon palaan myöhemmin.


29 kommenttia:

 1. Vihdoinkin pääsin arvan jätäämään...☺

  Kylläpä olet kauan blogannut...☺

  VastaaPoista
 2. Kylläpä komian sängyn valitsitte..ja on näemmä valmistettu edellisellä kotipaikkakunnallani.
  Minäkin kävin jo pariin kertaan ihmettelemässä, miksi ei kommentointi onnistu :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis on sänky. Kävin myös eilen ja huomasin, ettei kommentointi onnistu. Mutta nyt sitten parilla arvalla mukaan. Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 4. Kolmella arvalla mukaan arvontaan :)
  -sellariina-

  VastaaPoista
 5. Onnea hääpäivän johdosta ja viisivuotisesta blogin pidosta. Olenkin kuullut mainintoja tuosta Krapihovista, kiitos linkistä, käynkin sitä vilkuilemassa.
  Niin, ja kahdella mukaan!
  Kauniita elokuun päiviä

  VastaaPoista
 6. Mukaan ehdottomasti!
  Onnen toivotuksin.

  VastaaPoista
 7. Jahas....lukijasi jo olenkin ja linkitän tämän niin eikös se sitten kolme arpaa merkkaa....:D Upea sänky!

  VastaaPoista
 8. Täälläkin lähdetään arvontaan mukaan.Kolmella arvalla.
  Huomasin että sinä oletkin lukijani,tervetuloa vaan sinulle.Nyt minäkin hyppäsin tänne mukaan.

  Oikein parhaat onnittelut hääpäivänä.Upea juhlapaikka teillä.

  Ja upea on sänkykin.

  VastaaPoista
 9. Vau, oletpa sinä blogannut kauan!
  Hääpäiväonnittelut!

  Meillä on samoja ongelmia kalustamisessa sekä kotona että mökin vintillä...joskus on pitänyt nostaa ikkunakin pois paikoiltaan...

  Vanhana lukijana kolmella arvalla mukana :D

  VastaaPoista
 10. Onnea hääpäivän johdosta! Hyvä juhlapaikka teillä on ollut! Tyttäremme häät on vietetty siellä. Emme asu kovin kaukana Krapihovista. Minulla ei ole blogia, mutta kiertelen ihailemassa blogeja joka päivä. Liityn lukijaksi.

  VastaaPoista
 11. Krapihovi, tuttu ja hyväksi havaittu ruokapaikka:)
  Onnittelut hääpäivänne johdosta ja uudesta varsin kauniista sängystänne.
  Yhdellä arvalla koetan onneani.

  VastaaPoista
 12. Onnittelut kaikista iloisista asioista sinulle♥
  Kahdella mukana arvonnassa
  Riitta Kotipurosta

  VastaaPoista
 13. Minä lähden mukaan arvontaan kahdella arvalla (en vielä ollutkaan virallinen lukija, mutta nytpä sitten olen :-)

  Onnittelut niin hääpäivän kuin menestyksekkään blogin (blogien) johdosta!

  VastaaPoista
 14. Onnea hääpäivän johdosta! Kyllä siinä on aihetta juhlaan! Ja mikä parasta - ihan omanlaiseen juhlintaan, juuri siihen, mistä itse parina tykkää!

  Arvontaan, tietysti, myös haluan mukaan! =D Kierrosmäärä on mulla pudonnut ajanpuutteen vuoksi, mutta käyn kyllä säännöllisesti kuulumiset lukemassa, useammassa blogissasi. ;)

  VastaaPoista
 15. Onnittelut hienosta blogista ja kaikesta muusta tärkeästä :)

  Vanhasta talosta kolmella arvalla mukana, anonyymikommentti ainoa mahdollinen, blogger ei kelpuuta muita ;(

  -tarjah-

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa kahdella! Mukavasti vietitte hääpäiväänne Krapihovissa. Näin syntyy muistoja ja hyvää mieltä.
  Onpahan näpsäkkä vuode! Siinä saa varmaankin hyvät unet, näyttää houkuttelevalta.
  Onnea vielä hääpäivästänne ja blogisi vuosipäivästä.

  VastaaPoista
 17. Onnea, sekä aviovuosista että blogiajasta. Vuode näyttää todella kauniilta. Arvontaan lähden mukaan kahden arvan voimin. MInä sitten tykkään arvonnoista, joissa on jotain omatekoista tai tuunattua voittona.

  VastaaPoista
 18. Onnea yli viisi-vuotiaalle!!!

  Mukana kahdella arvalla:)

  VastaaPoista
 19. Onnea yli viisi-vuotiaalle!!!

  Mukana kahdella arvalla:)

  VastaaPoista
 20. Hih, nyt ei sensuuri iskenyt minunkaan kommenttiini. :)

  Siis onnea onnea monestakin syystä! Sänky on upea.

  VastaaPoista
 21. Onnea yli 5-vuotiaalle blogillesi! Olen roikkunut mukana aika alusta asti, vaikka toisinaan hiljaisena.

  Mieluusti osallistun arvontaan, lukijasi olen ollut jo pitkään eli kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 22. Onnea kaikista juhlan aiheista :)

  Kahdella arvalla mukana...

  Aurinkoa elämääsi!

  VastaaPoista
 23. Kuulostaa ihanalle arvontavoitolle. Pellava ja kirjailut; kaksi kovasti tykkäämääni asiaa yhdistettynä samassa paketissa. Mukana kahdella arvalla ja isolla odotuksen innolla...

  VastaaPoista
 24. Onnea minultakin, näin jälkijunassa!
  On muuten ihana sänky, upeapäätyinen! - Vaikka meille olisikin aivan liian kapea (*.nimim. Sängyssäpyörijä* - tulee nyrkistä tai kyynerpäästä kaveria silmään, ellei pidä varaansa!) Ja totta mooses kolmella arvalla mukaan :D.

  VastaaPoista
 25. Onnea ja pitkää ikää. Arvonnassa mukana yhdellä arvalla toiveikkaana. Sänky on kaunis.

  VastaaPoista
 26. Onnittelut pitkästä blogiurasta! Itsellä tulee vasta vuosi täyteen.=)
  Kolmella arvalla mukaan arvontaasi!

  VastaaPoista
 27. Onnea ja onnea :)
  Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 28. Onnea moninkertaisesti. Arvontaan lähden yksinkertaisesti eli yhdellä arvalla, mutta kaksi peukkua pystyssä, kun on niin houkuttava palkinto.

  VastaaPoista
 29. Minäkin haluan toivottaa onnea. Ja arvontaan lähden totta kai mukaan, rakastan kaikkea käsin kirjailtua. Kaksi arpaa, kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!