maanantai 6. joulukuuta 2010

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa kaikille rakkaille blogiystäville! Siniristilippu liehuu kovin kesäisesti, eikä edes omassa pihassa, mutta enpä nyt muuta kuvaa löytänyt:


Lähden tästä pian virittelemään kynttilöitä ulos ja sisälle, mutta tässä vähän ennakkomakua:


Olemme olleet lähes koko päivän liikekannalla itsenäisyyttä juhlimassa. Sen takia tämä kuvapuolikin on vasta ns. vaiheessa. Emme olleet kotona sinisen hetken aikaan, jolloin ehkä olisi syntynyt tunnelmallisia pihakuviakin. Täällä on nyt  hahtuvaisen pehmoiset lumimaisemat, varsinkin ikkunasta käsin katsottuna.

Lunta on tullut tänään ainakin 20 senttiä ja sitä on niin omalla pihatiellä kuin meidän kujasellammekin, kun ei aurakalusto kaikkia pikkuteitä kovin nopeasti jouda auraamaan.  Kaupungillekaan ei ole turhan leveitä katuja aurattu. Roskisauto oli päivällä melkein pulassa, kun yritti peruuttamalla tulla meidän kulmalle. Kun vein miehen jo hyvissä ajoin ennen konsertin alkua harkkoihin, niin meidänkin oli pakko vaihtaa kuskia, jotta pääsimme isommalle tielle. Meinasin näet peruuttaa suoraan kukkapönttöön, kun auto vippasi hangessa. Minulla ei ole kovin paljon lumituntumaa nykyisin, kun ajan vähän ja harvoin. Lumi raapi auton pohjaa, mutta hyvin sentään selvisimme. Pihan lumityöt tehdään vasta huomenna, mutta toivottavasti aura tulee edes yöllä käymään.

Minä riensin välillä kotiin vaihtamaan vaatteita ja sitten kiireesti itse nauttimaan juhlakonsertista. Sibeliusta kuulimme, kun Sibeliuksen kaupungissa ollaan ja mestarin syntymäpäiväkin on tällä viikolla.

Mutta nyt äkkiä kynttilät ikkunoille, roihut pihalle ja ruoanlaittopuuhat eteenpäin, sillä taidanpa majoittua lähes koko loppuillaksi telkkarin ääreen juhlaparaatia ja linnanjuhlia katsomaan. Hyvää juhlailtaa!

2 kommenttia:

  1. Hyvää Itsenäisyyspäivää myös sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinulle Villiviini<3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!