sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Massamurhia ja miinavaroituksia

Ihan oikeasti, nyt ei pidä säikähtää. Mitään ei ole ainakaan meidän tiluksilla miinoitettu, vaikka mieli tekisi. Jossain blogissa, en muista missä, oli aikoja sitten kertomus omakotiasukkaasta, joka oikeasti merkkasi miinavaroitus-kylteillä tonttinsa laidan. Samaa harkitsin aamulla, kun katselin meidän roskiksen laitaa. Toinen vaihtoehto kyltitykseen olisi "Kusivapaa alue" ja se kertoo mistä on kysymys. En käsitä, miksi ihmiset eivät voi nykäistä rakkejaan edes puolta metriä kauemmas toisten postilaatikoista tai roskapöntöistä, vaan antavat suhauttaa suoraan päälle. Nytkin roskiksen alalaita on tosi kamalan näköinen. Tietysti, jos kyltin laittaisin, niin sitä varmemmin laskisivat laatikon seinustalle.

Massamurhaajia kyllä olemme. Hävitimme nimittäin tänään ikivanhan ja pahasti perskaantuneen akvaariomme. Kauhoin varmaan ainakin 40 kiloa pohjasoraa ja muutaman kitukasvuisen kasvin muovikasseihin, jotka mies kiikutti eteenpäin. Lappo vei mennessään vedet ja siinä samaa kyytiä saivat muutamat vielä hengissä olleet miljoonakalat. Viimeisen matkan päätepiste on varmaan  Suomenlahti. Kumpikaan ei enää ollut innostunut akvaarion hoitamisesta, kasvit eivät menestyneet eikä akvaariolaatikkoakaan saanut enää puhtaaksi. Sinne menivät! Mies lupasi rakentaa kesällä akvaariokaapin päälle itselleen matalan kirjahyllyn.

En viitsi edes näyttää kuvaa mokomasta rumiluksesta, jossa ei enää ollut mitään kuvattavaakaan. Kalatkin olivat niin vanhoja ja sisäsiittoisia, ettei tullut mieleenkään muu ratkaisu. Tällä pakkasella ne varmaan kokivat nopean ja armeliaan kuoleman.

Sen sijään vähän väri-iloa:
Tämä on tuleva hihatin, josta ei ehkä tulekaan luku- tai yönuttua, vaan ihan päiväkäyttöön sopiva hihatin. Lanka on Austermann Step 6 eli ehtaa sukkalankaa ja siten yönutuksi varmaan liian paksu. Mutta kun ei sopivampaa ollut ja pirteät värit tuntuivat hyvältä ajatukselta tähän pimeään talveen. Olen nyt toisen hihan alussa ja jännitän, miten lanka riittää. Sain käsityön hyvään vauhtiin itsenäisyyspäivän linnanjuhlia töllöttäessäni.

4 kommenttia:

 1. Oikein hauskan näköinen "hihatin"<3

  Käsityöintoa sinulle ja hauskaa joulun odotusta Villiviini<3

  VastaaPoista
 2. Oho, teilläpä on siellä kusiset paikat ;-) Ei varmaan taida varoituskyltit auttaa, ainakaan kovin kesyt sellaiset. Jotain tajunnanräjäyttäviä uhkauksia pitäisi varmaan kirjoitella, että pysyivät poissa. Ikävää tuollainen käytös.

  Ihanan pehmoisenoloinen hihatin on syntymässä!

  VastaaPoista
 3. Tai jos vaikka niitä Varjon esittelemiä humanoideja ajattelisi...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!