lauantai 4. joulukuuta 2010

Marinaa

Villiviini-täti on nyt kuumeessa. Voi itku! Lähes 38, tai tarkemmin 37 ja puoli, joka mulle on hirmuinen tauti. Vaihtoehtoisia syitä on ensinnäkin rokotustutkimus, johon otan osaa. Kävin eilen hakemassa piikin. Kysymyksessä on vyöruusututkimus, johon halusin osallistua isän ankaran ruusutaudin takia, että siis edes joku muu pääsisi vähemmällä. Mies ei ymmärätnyt ollenkaan.

Toinen mahdollisuus on tämä alati enemmän ja enemmän kipeytyvä polvi. Jos siellä vaikka on joku tulehdus? Tai voihan tämä olla tavallista flunssaakin, mistä sitäkään tietää. Kolmeen päivään ei pääse edes tilaamaan lääkäriaikaa, joten nyt podetaan ja eletään Posivilin voimalla ja odotetaan muuttuuko kropan toinen puolikas punaisenkirjavaksi.

Saunaan ei voi mennä uuden permiksen takia, tervaa ei ole talossa, mutta itsenäisyyspäivän menovedeksi hankittiin sentään punaviiniä koko kanisteri. Eiköhän siinä ole lääkettä. Itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin yritän päästä ja illalla tietysti Linnan juhliin, filttiin kääriytyneenä.

Siitä filtistä puheen ollen. Onko kenelläkään teistä kässäihmisistä tiedossa kätevää lukunutun eli yönutun ohjetta? Hakusana lukunuttu ei tuonut tulosta, täytyy kokeilla muita sanoja. Mummilla oli sellainen, muistan lapsuudesta ja minulla on hatara mielikuva mallista. En kuitenkaan viitsisi lähteä tärvelemään hyviä lankoja ilman jonkinlaista mallia.

Ja vielä asiasta kolmanteen. Huomatkaa tuo kätevä pieni jalka, jonka könöttää tässä blogin hederikuvassa. Oikeasti ne on meidän takan kranssilla eli samassa paikassa, josta kuvakin on otettu. Se on peräisin miehen lapsuudenkodista ja tiedän nimetä tekijänkin. Oikea virka on sama kuin parsimasienellä, mutta tämä käy varmaan myös talismaaniksi kipeäkinttuisille vanheneville ihmiselle.

Terveyttä ja pitkää ikää!

3 kommenttia:

 1. Voi Villiviiniä! Tiedän ihan tarkkaan mitä on olla 37+ KUUMEESSA. Ja saada vastaukseksi "ai, että on vähän lämpöä". Kun peruslämpö on just ja just 36 niin se yksi aste tuntuu, vapisuttaa ja heitättää.
  Itselläni on sellainen juttu jota lukunutuksi kutsin - harteille heitettävä - peittää käsivarret kun istualleen lukee ja lämmittää. Voisin kaivaa äidiltä ohjeen, joka sen teki - mutta jos sellaista hihallista kun englantilaisissa vanhoissa sarjoissa (kuten 2 kerroksen väkeä sarjassa niin siihen ei apua)
  Lähetän täältä tervehtäviä lämpimiä säteitä taudin nopeaksi voittamiseksi!

  VastaaPoista
 2. Voi ei, nyt tuli sellainen olo että oliko lukukokemus liian rankka... Toivottavasti pian helpottaisi!! Mitähän varten niiden tautien pitää tulla aina silloin, kun lääkärit ovat kiinni...

  En tiedä onko tämä sellainen nuttu kuin ajattelet: http://silmukoiden.blogspot.com/2010/03/mine-for-life-boleron-ohje.html, mutta itse tykkäsin. (Juu ei, ei ole ollut vielä Kerällä. Ensimmäisen kerran blogihistoriani aikana kuvista tuli mallin vuoksi sellaisia, että niitä ei voinut julkaista - olisitte alkaneet neuloa meille pieniä töppösiä ja myssyjä - ja uusia ei ole saatu vieläkään aikaiseksi ottaa. :)

  VastaaPoista
 3. http://www.novita.fi/public/users/45629/blogi_373604/417651_image_1.jpg
  tässä on yksi nuttu, joka lienee helppo tehdä ilman ohjettakin. :)

  Hyvä, että kuume loppui.

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!