keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Väsy, mutta iloinen

Jalat olivat eilisen jäljiltä niin väsyneet, niin väsyneet, että kiskoin peräti tukisukat tänään jalkaan. Niiden avulla olisi tarkoitus vielä jatkaa huushollin siivoamista. Muistan kyllä marttojen hyvän ohjeen: "Siivoa komerot vain, jos aioit viettää joulusi komerossa!" En aio, mutta erilaista raivattavaa nyt sattuu riittämään, kun en muuten niin kovin tunnollisesti huushollia kuuraa. Kun kannoin eilen useita kuormia kirjoja alakerrasta yläkertaan, niin se viimeistään sai polven esittämään tiukan vastalauseensa.Olen sentään jo saanut yhden huoneen joulukuntoon ja nurkan toisestakin. Seuraavaksi ehkä tarkastelen talon kattoja ja hyllyjä niin sanotusti sillä silmällä. Joskus epäilen esimerkiksi kälyn tarkan silmän tavoittaneen hämähäkin seittiä salin kattokruunusta, kun on tiedustellut, millä minä sen puhdistan.Silmän korkeudella ja sitä matalammalla olevilta tasoilta ja hyllyiltä ainakin on pölyt pyyhittävä. Nukkistenkin pölyt on pyyhittävä, jotta pääsen rakentamaan joulua sinnekin.

Syy kiiruhtamiseen on tärkeä: meille tulee sunnuntaina talon täydeltä väkeä glögittelemään. Lauantaina olemme itse menossa juhlimaan lapsenlasta eli tässä on vielä muutama päivä aikaa valmistella kekkereitä ja taloa juhlakuntoon. Samalla tietysti talo valmistuu jouluun ja ehdin sitten ensi viikolla miettiä mitä jouluruokaa hankitaan aatoksi meille ja joulupäiväksi jälkipolville. Mutta ensin tämä isännän syntymäpäivä. Sitä perinteisesti juhlitaan ystävien ja sukulaisten kanssa, oli tasavuodet tai ei. Nyt ei ole, vaan vasta kahden vuoden päästä, jos Luoja suo.  Kaikki kutsutut eivät tosin tiedä tulevansa synttäreille, mutta sehän ei haittaa.

Tänään ei tarvinnut käydä kuin kahdessa kaupassa ja saimme paketinkin ulos matkahuollosta. Ei siinä ollutkaan tilaamia joululahjalakanoita ja punaista ulkolyhtyä, jonka varta vasten tilasin sunnuntaita varten ja joiden luulin olevan tulossa. Sen sijaan paketissa oli ompelukone, se uusi josta haaveilin ja jonka sitten ostaa täräytin! En ole vielä edes avannut laatikkoa, sillä vanha romu on ensin siirrettävä pois tieltä. Romu menee kyllä joulun jälkeen hyötykäyttöön, jos sen vain saa jotenkin korjautettua. Sitten minä ommella surautan uudella singerilläni vaikka mitä! - Postipoika toi myös huutonetistä hankkimiani nukenvaatteita, upeita sellaisia joita en itse varmaan osaisi ommellakaan. Yksinkertaisempia kamppeita kyllä syntyy minunkin töppösormillani. Tällä hetkellä on sen verran muita töitä rästissä, etten jouda nukkeja pukemaan enkä kuvaamaan... Esittelen  ne paremmalla ajalla.

Mutta nyt töihin, sanoo tukisukkamummo.

5 kommenttia:

 1. Minä en siivoa,kuin ensviikolla alkaa,sitten todella urakka,leipomukset olen tehnyt ja ostellu koristeita ja paketoinut pukinkonttiin kivoja asioita,huh,kyllä välillä tuntuu,et ei kerkee mittään tekee,on ollut touhuamista,pittää välillä ottaa löysemmin,ettei stressaannu:)Mukavaa joulun odotusta sinulle♥

  VastaaPoista
 2. Villiviini!

  On se siivottava kun suuret juhlatkin on tulossa. Mitähän ihmiset puhuisivat, jos et siivoaisi, vaan jättäisit kaiken ennalleen!?

  Ainakin juhlien jälkeen on syytä rentoutua t. Aili-mummo<3

  VastaaPoista
 3. Sanos muuta, Aili-mummo! Koko lapsuuteni ja nuoruuteni kuulin tuota: mitäs ihmisetkään sanoisvat. Mutta kirjakasoille, villakoirille ja hämähäkeille pitää antaa kyyti. Meidän joulu oikeastaan alkaa sunnuntaista, joten sit voi ottaa jo kevyemmin.

  Älä sinäkään Tansku stressaa. Ei minua tämä muu stressaa kuin kipeät koivet ja lonksuvat polvet.

  VastaaPoista
 4. Huvittaa, kun luin tas tuon komerojutun. Kun katson ympärilleni tällä hetkellä, komeroissa voisi olla parempi siivo kuin niiden ulkopuolella. Mutta ehtiihän sitä...
  Pari pintaa on jo raivattu, mutta nytkin pakenin tänne...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!