keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Hellettä piisaa

Helle pehmittää pään ja eilen se pehmitti tämän uuden tietokoneenkin. Ainakin nettiyhteys pätki, mutta epäilen, että jotain muutakin on vialla. Yksi asia on ainakin tarkistettava sitten kun helle hellittää. Miksei tästä vehkeestä kuulu ääntä? Silloin harvoin kun Yle Areenalta esimerkiksi haluaisi katsoa jonkun ohjelman, niin ääni olisi eduksi. Yhteys toimi taas aamulla ja niin konekin virkosi henkiin.

Tietokoneen toimimattomuudesta oli kylläkin kaksi etua. Ensinnäkin sain varmuuden vuoksi pistettyä nettipankkiin maksuun kaikki taloon tulleet laskut. Toiseksi näpertelin eilen illalla nukketalon kasvihuonetta, josta näyttääkin tulevan puutarha kasvihuoneineen. Otin siitä jo yhden kuvankin, mutta se on vielä kamerassa. En viitsi ihan yhtä kuvaa kerrallaan siirtää tietokoneelle enkä muutenkaan keskeneräistä. Tarttis vielä keksiä vähän maastoa, maalata viinirypäleen lehtiä ynnä muuta pientä. Tärkein asia on miettiä, minkä nukketaloni pihalle tästä laitoksesta olisi ja minkä tarinan siitä keksisin. Talot ovat eri mittakaavoilla ja ei-standardeilla tehtyjä, nukeista puhumattakaan, joten pitää vähän miettiä ja mallata.

Aamulla heräsin hurinaan. Mies sanoi, että kompressorin tai jonkun sen-semmoisen hurina alkoi jo kello 7.00, jolloin hän ainakin heräsi. Paikalle oli tullut uutteria poikia, jotka pesivät ja maalasivat koko ulkorakennuksen katon. Mielestäni näin aamulla pihassa viisi miestä, mutta ainakin myöhemmin heitä oli katolla kaksi kappaletta. Kaverit eivät todellakaan laiskotelleet, mutta piti kai sitä pieniä taukoja tällä helteellä pitää.

Taukoa muista puuhistaan piti pikkuinen oravammekin, joka veti sikeitä taas lempipaikallaan terassin kaiteella. Edes toinen, vain aivan vähän isompi oravakollega ei tätä nukkujaa häirinnyt.


Päätimme eilen, että tänään mennään huoltoasemalle, siis oikein ulos syömään. Tällä helteellä suunnitelma peruutettiin ja mies kävi ostamassa annokset valmista keittoa iltaruoaksi. Toinen tytär tulee huomenna ottamaan kopioita ja myös syömään, joten ruokaan on aiheellista panostaa vähän tätä päivää enemmän.

Täällä on tänään alkamassa kesän kohokohta monille eteläsuomalaiselle eli PuistoBlues, joten kaupunkiin alkaa tulvia väkeä. Tämä on jo 33. kesä peräkkäin, kerrottiin tuolla nettisivuilla. Ilmaistapahtumia, rihkamakauppiaita ja ruoanmyyjiä on keskustassa ja varsinainen  pääkonsertti sitten lauantaina Vanhankylänniemessä. Niemi on sen verran pieni, että se rajaa lipunmyynnin kohtuulliseksi. Tänään on keskustan Rantapuistossa blueskirkkokin, jossa ainakin viime vuonna oli ollut väkeä niin että teltta oli revetä.

Meidän kipeillä koivillamme ei ole asiaa noihin tilaisuuksiin enempää puupenkeillä kuin nurmellakaan istumaan, eikä juuri tuo musiikkikaan ehkä ole meidän alaamme, mutta joskus sopivalla tuulella voimme kyllä kuunnella konserttia ihan omalla terassilla. Basson jumpsutus nyt ainakin kuuluu, joten voi sanoa, että pääsemme nauttimaan tapahtumasta enemmän kuin haluammekaan. Tapahtuma sinänsä on pysynyt ilmeisen siistinä ja sinne onkin tapana mennä koko perheen voimalla eli se porukka, joka yli 30 vuotta sitten aloitti, käy edelleen juhlissa, nyt vain lasten ja lastenlastensa kanssa. Ja huom. järjestelyt tehdään käsittääkseni edelleen puhtaasti talkoovoimin. Siellä on omaa "jälkikasvuamme" niin töissä kuin juhlaväenkin joukossa. Toivottavasti ilmoja pitelee tällaisina.

Tässä vähän blues-väriä, kuvattuna omasta penkistä tänään. Tausta on muovisaavi, joka on vielä kenollaan odottamassa kasteluletkun virittämistä.

6 kommenttia:

 1. Hieno kuva kattomiehestä...☺

  t. Irmastiina

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kiva toi teidän orava, tuolla aikaisemmissakin kuvissa :). (Päihittää muut "katollekiipeilijät", vaikka helteellä superrennosti ottaakin :D.)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo kurre on aivan ihana, oikea Risto Reipas, kun uskaltaa noin luottavaisesti nukkua.
  Mullakaan ei nykyään kuulu tietokoneesta ääntä. Tässä ei ole kaiuttimia näytössä eikä keskusyksikössä. Edellisessä näytössä oli kaiuttimet ja sitä edellisen edellisessä yhdistelmässä oli erilliset kaiuttimet. Yhdessä kokoonpanossa ääni kuului keskusyksiköstä. Kun tähän yritin laittaa erillisiä kaiuttimia, niin sulakkeet poksahti.
  Onhan sinun koneessa kuitenkin äänikortti. Yleensä kai on uudemmissa valmiina.
  Hellettä riittää ja varoituksia auringonoton suhteen. Ihanaa kuitenkin tämä lämpö kun saa kuumimman ajan päivästä vaan olla.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo orava, niin rohkea. Täälläkin hellettä, eilen +28 mulle liika kuuma, tuntuu että tänään on samanlaista:)

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ihana blogi! En tiedä mistä tänne tupsahdin, mutta laitan linkin omaan blogiini jottalöydän toisetekin. Sinulla on hieno tyyli kirjoittaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!