perjantai 3. kesäkuuta 2011

Pieni paussi

Vaikka aurinko paistaa, niin ulkona on silti kovan tuulen takia vähän vilpoista. Liian tuulista on pihatöillekin, joten otin käsityöpäivän. Tuuliko lienee syynä, vai ahkera käsityön pistely, kun selkään rupesi ottamaan niin että oli pakko ottaa pieni lepotauko. Onneksi minulla on kätevä kipukoukku ja sillä nytkin painelen kipeää yläselkääni samalla kun ihmettelen täällä maailman menoa. Koukku on niin tehokas, että melkein silmissä mustenee. Onneksi vain melkein.

Olen aikaisemminkin käyttänyt tätä samaa blogipohjaa, joka on niin kesäinen, niin kesäinen. Tässä on lisää koivuja Elegian koivujen lisäksi. Ajattelin laittaa tämän oman kuvan hederiksi ja kokeilinkin sitä, mutta ei näyttänyt hyvältä. Oma kuva ja omasta penkistä tuo nykyinenkin on, ei sen puoleen.

Tytär on ahkeroinut oman kodin kunnostuspuuhissa. Mies kävi tänään rautakaupan kautta ja vei pöntön seinämaalia. Ilmeisesti viikonlopun aikana tulee olohuone ja eteinen maalattua valmiiksi. Onneksi tyttärellä on hyvät välit ex-avokkinsa kanssa ja tämä onkin ollut paikalla maalarimestarina. Edellisessä remontissa me vielä olimme tekijöinä, mutta enää ei jakseta toimia kuin konsultteina. Ja jossain kohtaa vähän rahakukkaron nyörejä hellittämässä.

Mies tekee hommia omaan tahtiinsa ja sitä tahtia on paha lähteä sorkkimaan, vaikka olenkin muutamaan kertaan maininnut sanat kasvilava ja kasvihuone. Patistelu ei ainakaan nopeuta töitä. Ensinnäkin miekkonen on jossain määrin putkiaivoinen ja osaa ajatella asiat perusteellisesti, mutta ajattelee asian kerrallaan. Toisekseen "kipujen mies ja sairauden tuttava" tekee niidenkin takia asiat täsmälleen omaan tahtiinsa. Enpä minäkään jaksa kovin ahkera olla. Joskus mies muistelee ortopedia, joka kolmisenkymmentä vuotta sitten arveli, että miekkonen istuisi jo nyt pyörätuolissa.

Jos vielä ottaisin pienen välipalan, niin sitten taas pistelyn kimppuun. Seuraavaksi testaan lukulaseja, jos vaikka niistä olisi hyötyä tässä askareessa. Käsityö on kyllä sen verran iso ja vaativa, että saapi nähdä tuleeko siitä takki, housut vai tuluskukkaro. Vaiko oikein raameihin pantava seinätaulu. Yläkerran rapuissa onkin oikeastaan paikka juuri yhdelle tällaiselle työlle.

5 kommenttia:

 1. Otsikon lukiessani ajattelin jo, että alatko sinäkin nyt blogitauolle... onneksi tulkitsin otsikon väärin...:))

  VastaaPoista
 2. Kesäinen on blogisi ulkoasu! Niin, miehiä ei saa vauhtiin patistelemalla. Hienovarainen johdattelu ja riittävä varovainen toisto saa vasaran heilumaan ja sahan soimaan. Sillä taktiikalla meilläkin rakennettiin äsken mökin keittiön ovelle raput ja terassi, hih. No, olisin tehnyt ne kyllä itsekin, mutta nyt sain olla piällysmiehenä ja lankunkantajana. Mitä nyt ideoin homman ja vahdin kokonaisuutta, toinen hih!

  VastaaPoista
 3. Enhän minä kesätauolle malta jäädä! Kun on koukussa, niin on koukussa.

  VastaaPoista
 4. Ihana blogitausta. Toivottavasti selkäsi paranee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!