torstai 2. kesäkuuta 2011

Kesäruokaa

Nyt oli pakko tulla vielä toistamiseen saman illan aikana. Söimme nimittäin todellista pikaruokaa, josta tuli kaikessa yksinkertaisuudessaankin yllättävän namia. K-kaupan kantistarjouksessa oli Saarioisten jyväbroilerin sisäfileetä yrtti-valkosipulimarinoituna hintaan 4,99 per 600 grammaa. Tarjouksen huomasin vasta kotona enkä yleensä osta näitä valmiiksi maustettuja tuotteitakaan. Nyt kuitenkin ostin., kun se ei lillunut oranssissa liemessä. Normaali hinta olisi ollut 6,59 ja kilohinta 10,98 e.

Ruoka syntyi näin:

Herkullinen broilerpata

Silppusin ja kuullotin kaksi sipulia rypsiöljytilkkasessa. Lisäsin broilerin sisäfileet (600 g)  ja pyörittelin niitä sipulin kanssa paistokasarissa.  (Mitähän broilerin osaa ne muuten oikeasti olivat? Nämä olivat ainakin kromosomibroilerista, jos yleensä olivat sitä, mitä yleensä sanotaan kanan sisäfileeksi.)  Saksin mukaan eilen jääneitä kevätsipulin naatteja ja sekoitin taas. Lisäsin 2 pussia á 200 g pakasteherneitä ja suolaa. Sain lahjaksi upean Iittalan morttelin, jota käytin nyt ensimmäistä kertaa ja murskasin sopivan kouranpohjan mustapippureita. Ruoka kaipasi vielä jotain terää ja vähän kosteutta ja niinpä se sai lisämaustetta pullosta Thai sweet -kastiketta.

Muutaman minuutin haudutuksen jälkeen kasari nostettiin pöytään ja pisteltiin poskeen oikein hyvällä ruokahalulla. Ei sentään kaikkea, vaan eiköhän lopusta vielä yksi ateria saada kahdelle hengelle. Huomautan, että kun meillä ei syödä perunaa (poikkeuksia on) eikä pastaa (joskus siinäkin poiketaan periaatteesta) eikä riissiä (ei poiketa), niin ns. normaaliperheessä tämä arvatenkin riittää useammalle kuin tässä arvioimallensi neljälle kärsälle. Silloin nestettäkin voisi olla enemmän, ikään kuin kastikkeeksi.


Kuva näyttää oudolta, kun yritin mahduttaa samaan sekä paistokasarin kulman että tuon ihanan morttelin. Etuoikealla on kasarin kahva, vaikka se on jotenkin omitusen näköinen.
 Pöllin tämän valurautaisen, tuhdin morttelin eli huhmaren kuvan Iittalan sivulta. Hinta näyttää olevan aika kova: 39 euroa, mutta hyvältä tuntuva vehje, ei siinä mitään.

5 kommenttia:

 1. Me syömme broileria usein..:)

  Pitääpä kokeilla valmistaa sitä tuolla reseptillä..:)

  VastaaPoista
 2. Ai että, kyllä onkin kauniisti muotoiltu mortteli!
  - Olen jo pikkuisen edistynytkin tuossa pistelyprojektissa: aloitin vasemman reunan keskeltä ja etenin yläkulmaan. Ainahan pistelyt kehotetaan aloittamaan kankaan keskeltä, mutta kun tuo kankaani vaikutti vähän täpärän kokoiselta, aloitin varmuudeksi noin. Näyttää kuitenkin ihan mukavasti riittävän.
  Minäkin sain jo puuttuvatkin värit. (Pari väriähän puuttui, kun toinen jäi Kirjokkaalle jälkitoimitukseen, ja tilasin sitten muualta, ja toisen tilalta olin erehdyksessä tilannut väärän värin :D. Niin minun tapaistani...)
  Työ etenee yllättävänkin joutuisasti, ellei olisi noita muita puuhia rinnalla (2 pistelyvaihtoa on kesken, ja tuo KYH:kin tuli...) Ja tykkään kyllä työn jäljestä myös: hauskan moniväristä, ja sen vuoksi justiin jotenkin kivan " vanhahtavaa".
  Taidanpa laittaa blogiin kuvaa työn nykyisestä vaiheesta joskus tuossa viikonlopun mittaan, jos ehdin...

  VastaaPoista
 3. Minäkin kerään parhaillaan tykötarpeita ja ajattelin aloittaa samalla tavalla. Nyt on varmaan sopiva päivä istua terassilla pistelemässä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos reseptistä !
  Eksyin blogiisi "vahingossa" googlen kautta ja jäin vähän jumiin :D
  ...menenpä takaisin katsomaan mitä kaikkea täällä olikaan ;-)

  VastaaPoista
 5. Kiitti reseptistä! Herneen ystävänä taidan kokeilla. Juuri äsken taas totesin, että pasta + peruna turvottavat minut, metabolisen, alta aikayksikön. Nyt on vielä aikayksiköitä ollut turhan monta viikkoa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!