tiistai 15. marraskuuta 2011

Jatkui tänään...

Tässä taas päivä on hurahtanut uskomattoman nopeasti, vaikka kello herätti jo seitsemältä. Remonttimies tuli aamupäivällä keräämään mm. lattiaa suojanneet pahvit pois ja korjasi samalla vinoon jääneen tiskikoneen ruotuunsa. Sähkömies tulee vielä huomenna laittamaan työvalot ja yhden pistorasian ja se on siinä sitten. Kintaita voi välityönä kutoa aina muutaman kerroksen kerrallaan, mutta muuten kaikki omat työt ovat olleet aika levällään. Jos niitä välttämättä nyt onkaan.


Tämä hämärä kuva ei ole virallinen esitys valmiista keittiöstä, mutta aika lähellä ollaan. Maustehylly ei enää ole lattialla, vaan omalla paikallaan ja jo täytettykin. Parhaillaan pohjaan laatikoita vähän proosallisesti vessanmattomuovilla. Se tuntui sopivan pehmeältä tarkoitukseen. Kuulemma Ikeasta saa oikein varta vasten laatikonpohjamuovia metritavarana, mutten löyttänyt sitä netistä ja kuka sinne ehtisi ja viitsisi lähteä mokomaa etsimään. - Niin, siis tätä muovia en ottanut vessan lattialta, vaan kävimme ihan kaupasta ostamassa.  Leikkasin sopivan kokoisia paloja ja samalla saksin peukolontyveen runsaasti verta vuotavan palkeenkielen. Siksi tulinkin pienelle tauolle, että jaksan taas hetken päästä jatkaa. Kattilat ovat vielä kadoksissa ja muovirasioita tuntuu olevan enemmän kuin talossa tarvitaan.

Tänään on ollut muutakin puuhastelua, Meillä oli viimeinen päivä saada influenssarokotus ja sitä mekin hetkisen iltapäivällä jonotimme. Rokottajia oli varattu paikalle riittävästi ja homma sujui kuin ajatuksen lento, suorastaan liukuhihnalta. Mies oli jo aikaisemmin käymässä lääkärissä ja pariinkin kertaan apteekissa, joten osa iltapäivästä kului näissä merkeissä.

Ostin tarjouksesta vihdoinkin kassillisen callunaa terassille. Ei jäänyt meillä ihan viime tippaan tämä syyssomistus... Oravat tosin pöyhivät kukkapadat hetkessä ympäri. Naapuri-raksallakin on herätty talven tuloon. Siellä kaivettiin tänään rajalle ojaa. Ilmeisesti tavoitteena on ennen lumien tuloa vielä istuttaa pensasaita. Mies tapasi tulevan lähinaapurin ja puhetta oli ollut myös lauta-aitavaihtoehdosta. Sen hyvin ymmärrän, sillä naapurin ikkunasta näkyy suoraan meidän vajalle ja kompostialueelle.

Lauta-aidan mekin mielellämme ottaisimme näkösuojaksi, jos se vain olisi tarpeeksi korkea. Silloin aidan eteen voisi tehdä istutuksiakin. Rakennusliike oli ehdotellut aidaksi tuijaa, mutta se ei missään tapauksessa tule menestymään niin valoisassa paikassa. Tuijan taimet ovat ilmeisesti edullisia, sillä niitä tyrkätään nykyisin vähän joka paikkaan. Meilläkin on yksi pihassa. Se menestyi niin kauan, kun oli varjossa, mutta nyt vierestä kaadettujen puiden takia valaistusolosuhteet ovat muuttuneet ja puska tekee kuolemaa.

2 kommenttia:

  1. Meidänkin naapuri istutteli viime viikonloppuna vuorimäntyjä..☺

    Mukavaa, että saatte keittiön joulukisi valmiiksi!

    VastaaPoista
  2. Näimme sitä muovia Ikeassa silloin joku viikko sitten, mutta hinta oli mielestäni aika suhteeton - itse käytän vanhaan tapaan hyllypaperia, vaikka nykyään ei saakaan enää sellaista hyvää ja tukevaa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!