keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kolmas mikroruokapäivä

Remppa jatkuu ja etenee lähes aikataulussaan. Aina sitä kuitenkin tulee yllätyksiä. Nyt esimerkiksi putkityöt eivät käyneetkään kuin ajatuksen lento ja eri alojen erikoisasiantuntijoiden rytmityksessäkin oli samasta syystä tänään vähän ongelmia. Mutta silti, hienosti menee. Yhtään ratkaisematonta ongelmaa ei vielä ole tullut vastaan. Timpuri ynnä kaverinsa ovat erittäin symppiksia sen lisäksi, että tuntuvat osaavan asiansa. Näille aikataulutuksille ei kaiketi voi mitään, kun kaverit eivät kuitenkaan voi seistä passissa odottamassa omaa vuoroaan.

Ensimmäiset kolme kaappia on jo pystyssä, vaikkakin vielä ilman ovia. Valkoinen kaapinseinä viehättää silmääni. Näissä "puun syyt" ovat pystyssä ja näyttää hyvältä. Saa nähdä, miltä kokonaisuus sitten näyttää, kun poikkisyiset ovet kiinnitetään. Tehdas vastasi juuri niin kuin ajattelimmekin: näin sen on arkkitehti suunnitellut. Minä suomentaisin tämän niin, että näin sen on tehtaan tekninen osasto suunnitellut, jotta iso pinnoitelevy tulisi optimaalisesti hyödynnetyksi eikä jäisi hukkapaloja.


Tästä tarvikekaapista olen jo pitkään haaveillut. Ulosvedettäviä laatikoita olisi tosin mahtunut kaappiin enemmänkin, nyt niitä taitaa olla viisi kappaletta. Jollain toisella valmistajalla olisi ollut apteekkarinkaappeja, vaan ei tällä. Hyvä näinkin. Vieressä on integroitavan eli kaappiin upotettavan jääkaapin uudet kuoret. Siivouskomerosta en huomannut vielä ottaa kuvaa.

Sen sijaan muistoksi kuvasin meidän Kotihiiren pesän. Täällä seinän välissä perhe on elänyt ja asunut mukavasti villojen keskellä ja näemmä hakenut evästä roskiksesta. Makkarankuori ja pala munankuorta tuossa ainakin on. Mies ei aina muista pistää munankuoria kannelliseen kompostiastiaan.


Mikrolämmitystä syödään ihan suosiolla varmaan vielä muutama päivä. Kodinkoneet tulevat ilmeisesti jo huomenna ja ainakin suurin osa kaapeista nousee paikoilleen. Kokonaan eri asia on, miten kauan menee ennen kuin kaikki tavarat ovat uusilla paikoillaan ja kuinka moneen kertaan ne hakevat vielä paikkojaan.

Kun tähän asti olemme katselleet, miten kaupan kylmäaltaat suorastaan tulvivat valmisruokia, niin nyt kun mies on yrittänyt etsimällä etsiä erilaisia herkkuja eri päiville, niin kuulemma valikoima on kovasti supistunut. Päätimme tilapäisesti myös siirtyä valmiiksi viipaloituun leipään, kun nyt ei oikein ole pöytää, minkä päällä voisi leipää leikata. Sama juttu, valikoima kuulemma oli surkea. Eilen ostettu leipäkin oli jo valmiiksi kuivaa ja mautonta, vaikken yleensä nirsoile ruoan kanssa.

En tiedä, olisiko jo se voinut vaikuttaa leipävalikoimiin, kun upouusi täkäläinen Primulan Herkkutehdas eli leipomo ajautui eilen konkurssiin. Vajaan vuoden se ehti toimia Helsingistä muuton jälkeen, mutta rakennusinvestointi oli ollut liian raskas (varsinkin kun alkuperäinen kustannusarvio oli tuplaantunut). Ja leivän kulutus kuulemma selvästi vähentynyt tämän hetken hiilarikammon takia.

1 kommentti:

  1. Siinä se remppa etenee. Vinkki/pakastusaltaastakin löytyy vaikka mitä

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!