maanantai 7. marraskuuta 2011

Raporttia keittiöstä

Niin sitten pyörähti käyntiin paljon mainostettu keittiöremontti tänään puoli kahdeksalta. Kello oli soimassa varttia vaille seitsemän tai oikeastaan se ei edes soinut, vaan yllätyksekseni rupesi vilkuttamaan ensin punaista ja sitten valkoista valoa. En jaksanut odottaa, alkaisiko kello vielä huutaakin, vaan nousimme vikkelästi ylös ja ehdimme juuri sopivasti pukeutua ja avata päivän lehdet. Minulla oli vielä aamutee kesken, kun ensin tuli oven taakse keittiön purkaja ja hetken päästä veljeni, jonka peräkärryyn lähes koko kalusto siirtyi vielä ennen iltapäivää. Rivakasti työtä tekevien reippaiden miesten toimia oli sitten mukava katsella nojatuolista käsin!

Huomenna on vuorossa muurinpätkän maalaaminen. Ylihuomenna pitäisi uuden kaluston nousta seinälle. Tähän pitänee lisätä: jos Luoja ja kalustotehtailija suo. Minä taisin jo esitellä tulevaa vaaleaa kaapinseinää. Sehän leikkii olevansa oikeaa, lähinnä kai kuultomaalattua mäntypuuta, vaikka onkin päällystettyä lastulevyä. Kalustotehdaskin on ollut muutenkin leikkisällä päällä. Osa ovien ja sivuseinien viilutuksesta tai miksi tuota lastulevyn ulointa kerrosta nyt kuuluukaan kutsua, on pystysuunnassa, osa vaakasuunnassa. Eikä mitään logiikkaa. Onneksi sentään  kaikki jo tarkastettujen ovien syyt ovat samaan suuntaan eli kulkevat vaakatasossa. Pystysuunta olisi ollut kauniimpi. Odotamme vastausta miksi näin -kysymykseemme. Mies oli jo valmis lähettämään koko kaapiston takaisin, mutta katsotaan nyt ensin mitä kalustotehdas vastaa.

Iltapäivällä nousi taas sakea sumu. Naapurin kynnöspellon toinen laita ei erottunut paksun sumuvaipan sisältä.


Vanhaa taloa korjatessa voi tulla vastaan vaikka mitä yllätyksiä, tekosia jotka säikäyttävät. Nytkin oli yksi naula joskus lyöty vahingossa sähköjohdon läpi. Siitä olisi voinut tulla vaikka minkälainen vahinko, tulipalo tai sähköisku. Kaapin alla oleva loisteputkivalaisin oli polttanut ajan mittaan tummat jäljet seinälevyyn. Siitäkin olisi talo voinut syttyä palamaan. Kerran oli hiiri - tämä on vanhempi tapaus - nakertanut pesukoneen letkuihin ja sähköjohtoon komeat reiät. Mies pellitti reiän kohdan ja seuraavana yönä hiirulainen oli jo ehtinyt nakertaa uuden reiän pellin viereen. Nytkin löytyi tiskikaapin lattialevyn alta iso kasa hiiren keräämiä aarteita, mutta johdot olivat tällä kertaa ehjät.

Mies lupasi tänään tuoda kaupasta keltaista Nalle-lankaa, jota ei eilen lähtenyt hakemaan. Ruokapuoli toimii nyt mikroan varassa eli einestä lämmitetään.


2 kommenttia:

  1. Teillä odotettavissa ihanan uusi keittiö, kyllähän sitä nyt hetken mikron varassa voi odotella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!