tiistai 29. marraskuuta 2011

Valoa pimeään

Jos jossain päin maata on tullut lunta, niin ei meillä ainakaan. Aamuisin tosin on kylmää ja raput vähän jäässä, mutta ei lunta. Auton lasitkin olivat oikein paksussa jäässä vielä puolen päivän jälkeen, kun miehen piti lähteä selvittelemään lapsensa autoremonttia. Ette varmaan arvaa, kenen piikkiin sitä autoa rempataan? Valitettavasti tässä ei ole vaihtoehtoja. Viat nimittäin ovat sitä luokkaa ja laatua, ettei autoa edes voisi myydä ilman että saisi syytteen petoksesta.  Hyvä että veronpalautukset tulevat pian.

Vaikka tuhlasin minä itsekin. Tuli taas ostettua vähän nukkekodin kalusteita sitä silmällä pitäen, että saan joskus kasattua uuden taloni. Osa kalusteista sijoittuu vanhaan Mattila-nukkekotiini. Se pitäisi lähiaikoina kalustaa joulutaloksi. Nukkekotiharrastus on ollut vähän jäissä ja taitaapa siitäkin mökistä löytyä vielä viime vuotisia joulukoristeita, jotka vain raivasin peremmälle pääsiäistipujen taakse.

Tämä kynttelikkö on uusi ostos ja pidän siitä paljon. Onneksi tässä pimeydessä on kynttilät! Näitä sähkökynttelikköjä on ihana polttaa päivälläkin. Elävää tulta poltan vasta sitten, kun asetun illalla takan eteen lukemaan tai tekemään käsitöitä eli samalla vahtimaan tulta.Vanha talo, miksei uudempikin, roihahtaisi sekunnissa ilmiliekkiin, jos ei pitäisi varaa.

Meillä ei ole takkaa poltettu koko syksynä, mutta se on turvallinen paikka myös kynttilöille. Pihan öljykynttiläkin paloi vielä hetki sitten, kun käväisin ulkona. Se on palanut perjantai-illasta lähtien yötä päivää, mutta nyt se näyttää vetävän jo viimeisiään.

 En tiedä, onko näköni huonontunut, vai miksi päivä tuntuu olevan melkein aamusta lähtien hämärä ja valontarve lisääntynyt. Toivottavasti harmaakaihini ei ole päättänyt ruveta pahentumaan.

Tänään oli se päivä, jolloin odottelin lääkärin soittoa. Sain ilokseni kuulla, että kuukasi sitten leikatusta polyypistä ei ollut löytynyt mitään pahaan viittaavaa. Nämä kuulemma ovatkin useimmiten hyvänlaatuisia, joskin voivat joskus uusia. Se on sitten sen ajan murhe. Nyt kaikki on hyvin.


2 kommenttia:

  1. Ihana kynttelikkö! Minäkin olen tarkkana oikeiden kynttilöiden kanssa. Onneksi on ihania ja turvallisia vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  2. Meillä tuiskusi sunnuntai-illan ja -yön, eilen oli "harrikan" kanssa reissaaminen vähän haasteellista - ja tänään vasta olikin, kun lämpötila oli sulattanut mahtavat jäätiköt. Brr.

    Minäkin juuri tuossa mietin, että kun nyt olen saanut nukkikset "näköisämmälle" (en ole edes uutta paikkaa saanut Kerällä esitellyksi), pitäisi jotenkin saada joulu taloon. Vaan kun salinkalusto on aina vaan maalaamatta ja toppaamatta!

    Ihana kuulla, että sait hyviä uutisia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!