Kokeilimme Pirkka-lehdessä ollutta norjalaisen lohen reseptiä. Lohipalat ruskistettiin nopeasti ja sitten marinoitiin vesi-sokeri-suola-etikkaliemessä. Yllätys, yllätys, nehän maistuivat oikein mainiolta. Litraan vettä 2 dl sokeria, 2 tl suolaa, kiehautus jotta sokeri sulaa, joukkoon 1 1/4 dl Rajamäen etikkaa. Kalapalat (600 g:sta fileetä n. 12 -16 kuutiota) purkkiin, päälle kerros sipulirenkata ja liemi. Vuorokaudeksi kylmää ja siinä se.
Isäntä on taitava perinnekokki, mutta into oli välillä noin kymmenen vuotta kadoksissa. Nyt hän vihdoin ja viimein opetteli käyttämään uutta hellaa, toista vuotta mietittyään, ja innostui.
Ehdin oikein hyvin käydä vielä saunassakin sillä aikaa, kun pataruoka kypsyy, mitä se sitten onkaan. Sauna jäi eilen ja toissa iltanakin väliin, kun olo oli jotenkin väsynyt. En tiedä, onko tämä lääkkeiden vai minkä aiheuttamaa väsymystä.
Mutta nyt saunaan!
Olen niin usein toivonut, että mun mies innostuisi ruuanlaitosta! No, jos joku päivä vielä! Ei kuitenkaan äitinsa resepteistä, sillä hän ei ole kummoinenkaan kokki! :)
VastaaPoistaOi oi - kyllä sinua nyt hemmotellaan.
VastaaPoista