keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Annos pikkuleipiä

Tein päätöksen, että tänä jouluna en tarjoile vieraille kotitekoisia pipareita enempää kuin muutakaan kotona tehtyä, paitsi ihan itse paistettuja kaupan pakastekarjalanpiirakoita. Ostin ruukullisen englantilaisia pikkuleipiä, kaksi rasiaa ruotsalaisia piparkakkuja ja noin kuusi pötköä ranskalaisia kakkusia sen sijaan että olisin leiponut herkullisia Hildegard Bingeniläisen äly- ja hermopipareita, suolaisia kierrekakkaroita ja taatelikakkua.

Menossa ei ole Karta kotimaista -kampanja, vaan yksinkertaisesti väsymys ja hengenahdistus, jotka ovat koko syksyn vaivanneet ja vaiva senkun pahenee. Nyt lisämaustetta tuli alkavasta flunssasta. Kurkkukin on kuin kaktuksilla vuorattu, Tietysti tämän pitää alkaa muutama päivä ennen juhlia.  Niin sairas en kuitenkaan ole, ettenkö jaksaisi hakea yöpalaksi kourallista näitä englantilaisia herkkupaloja, kuten äsken tein. Jos niitä ei enää tosiaan saa kaupasta lisää, kuten mies väitti, niin ehkä on harkittava tämän lajin vaihtamista johonkin toiseen. On ne niin hyviä. Eivät kuitenkaan niin kauniita, että olisi kannattanut ottaa kuvaa. Ei siis kuvaa tänä Lucian päivänä.5 kommenttia:

 1. Onko sinulla Hildegardin pipareiden ohjetta?

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti et saa flunssaa, tai ainakaan sitä kauheaa mitä meillä oli ja sekoitti aikataulut komiasti, nyt on siitäkin selvitty. Mitä sitä hötkyillä kaiken tekemisellä, kun kaupastakin voi ostaa.

  VastaaPoista
 3. Ihme väsymys vaivaa minuakin...olen miettinyt, että itselläni voi väsymys olla henkistä laatua, sen verran raskas vuosi on ollut...noin vuosi sitten mieheni sairastui..

  VastaaPoista
 4. Siinä paha missä mainittiin: flunssa iski. Omapäinen, on mulla ohje, etsinpä esille.

  VastaaPoista
 5. Joskus tulee miettineeksi kaiken jouluhössötyksen keskellä, että vähempikin riittäisi, läheiset ympärillä, muutama kynttilä ja rauhaisaa eloa. Oikein hyvä, että et turhaa rasita itseäsi kaiken valmistamisella, vaan osaat ottaa päivän vastaan niin kuin se on tullakseen. Rauhaisaa joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!