keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Tarkastusmatkalla

Tälle päivälle sopi oikein hyvin pieni tarkastusmatka maakuntaan. Tietysti teimme havaintoja myrskyn kaatamista puista. Mummolamatkalle osui vain pari pientä mäntyä, jotka ilmeisesti olivat kaatuneet tielle ja siitä siirretty sivuun. Suurin yllätys olikin sitten mummolan pihassa. Pihan laidalla kasvanut korkea mänty makasi juuret pystyssä. Kaatuessaan se oli täpärästi ohittanut köynnösportin ja korkean kuusen, mutta vienyt mennessään ainakin yhden oksan vanhasta koivusta. Latva ylsi lähes pihatielle ja postilaatikolle. Pensaita oli matkan varrella jäänyt alle, mutta tuntuu lähes ihmeeltä, ettei sen suurempaa haaveria sattunut. Isä oli tänään sekä työntänyt rollaattoria postilaatikolle että ajellut taksiautossa onnettomuuspaikan ohi edes takaisin, muttei ollut huomannut mitään. Ilmeisesti ei veljenikään. Isä arveli tilaavansa männystä leivinuuniin sopivan mittaisia puita, jottei ainakaan tarvitse palella, jos uusi sähkökatkos yllättää.Näin soman lintutalon mies oli keksinyt ostaa yhteiseksi joululahjaksemme. Talo ruuvataan kiinni terassin kaiteeseen, etteivät linnut ja oravat kippaa sitä maahan. Ripustusketju jää paikoilleen, sillä se varmistaa, ettei käyttäjäkunta potkaise kattoa maahan.

Bloggeri taas temppuili ja vaati kesken kaiken kirjautumista sisälle. Samalla hävisi taivaan tuuliin yksi kappale kirjoitettua tekstiä. Harmillista.

Äiti oli ollut eilen ja toissa päivänä kovin väsynyt  kotilomansa jäljiltä. Tänään oli jo hyvä päivä. Äiti oli oikein virkeä ja puhelias, tiesi isä kertoa. Seuraava etappi lienee isän syntymäpäivä ensi kuun loppupuolella. Sitä olemmekin keskenämme pohtineet, miten hän aikoo merkkipäiväänsä viettää. Nyt sekin selvisi, vaikka  tosiasia tietenkin on, että kuukaudessa ehtii tapahtua monenlaista. Jos kaikki menee hyvin, niin äitikin tulee silloin kotilomalle.

Palaan vielä myrskyyn. Ystävältä Satakunnasta tuli viestiä. Häneltä oli sähköt olleet poissa 55 tuntia. Se on jo pitkä aika, mutta montako tuhatta joutuu kärvistelemään vieläkin pidempiä aikoja ilman lämpöä, vettä, vesivessaa ynnä muita mukavuuksia? Meillä on onneksi puuhella, mutta ei ulkohuussia eikä kaivoa. Täälläkin jo eilen vesilaitos varoitteli käyttämästä vettä kovin huolettomasti. Onneksi ainakin syömistä on kotona näin joulun aikaan. Huomiselle ennustettiin taas uutta huonoa ilmaa.

2 kommenttia:

  1. Näin ne kummasti täällä nyt luonnonmullistukset jyllää, sähköt ja vesi kun nykysin niin itestäänselevyys...

    VastaaPoista
  2. Vähän jokaisella tutulla on ollut sähkökatkoksia, jopa yli kaksi vuorokautta. Siinä jo rupeaa miettimään pakastimen tilaa.
    Ja puita on kaatunut rakennusten päälle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!