tiistai 27. joulukuuta 2011

Myrskyä odotellessa

Puut heiluvat siihen malliin, että tälle päivälle luvattu uusi myrsky on alkamassa tai ehkä alkanutkin jo. Vuodenajat ovat näköjään ihan sekaisin nykyään. Yksi yhteisistä lahjoistamme, jotka mies hankki, oli muutaman euron hintaiset led-lamput, joista yksi liimattiin jo alakerran vessan ovipieleen.

Toinen yhteislahja oli mukavan näköinen lintutalo, josta en vielä ole älynnyt ottaa edes kuvaa. Siksi tämä postaus taitaa jäädä kuvittamatta. Taivaanrannastakin saisi nyt upeita kuvia, mutta kamera on tietenkin väärässä paikassa.

Päätimme pitää tupapäivän ja olla suunnilleen tekemättä mitään. Eipä meillä ole kiirettä mitään tehdäkään. Tämmöisiä vanhoja kääkkiä, etten sanoisi tukisukkaihmisiä kun ollaan, niin voimme tehdä jotain tai olla tekemättä. Joulu ja jouluvalmistelut tosin imaisivat mehut kummastakin, joten olemme ansaitusti laiskoina. Vaaria luvattiin käydä tervehtimässä lähipäivinä ja varmaan mummuakin siellä vuodeosastolla. Joululahjoja on tänään vähän tarkasteltu, pantu ladattavia vekottimia lataamoon  ja ihmetelty niiden käyttöohjeita.  Minä sain sentään yhden koneellisen pyykkiä pestyä, kun pyykkilaatikko oli laitojaan myöten täynnä tavaraa. Täytyy ottaa varman päälle niin kauan kun sähköt on päällä ;-). Samasta syystä maksoin nipun laskuja.

Sattuneesta syystä ruoanlaitostakaan ei tarvitse huolehtia. Taisin jo mainitakin, että tämän vuoden kinkkumme oli harvinaisen onnistunut ja siitä riittää nakerrettavaa vielä moneksi päiväksi. Laatikoista jää ehkä enää nokare huomiseksi. Joulukakkua sen sijaan on valtavasti jäljellä. En muistanut ottaa sitä palaakaan ja karkitkin ovat jääneet melkein testaamatta.

Jatkuu vielä illalla, mutta vain vähän:

Päivä kului verkkaisasti ilman minkäänlaisen tekemisen paineita. Ehdin sentään lueskella muuatta taustamateriaalia, jota tarvitsen erääseen hankkeeseeni. Tuntui hyvältä löytää pari ohimennen kirjoitettua sivulausetta, joita ihan oikeasti voin hyödyntää. Joskus pienet tiedonsirut voivat olla tärkeitä. Tässä alkaa vihko täyttyä näistä sivulauseista ja ajatukset ryöppyävät ihan omissa maailmoissaan. Pitäisiköhän ne kirjoittaa puhtaaksi niin kauan kun muistan mistä on kysymys?

Myrskyäkin tuli, mutta onneksi meidän kohdalle ei osunut kovin pahaa myräkkää. Puuskittainen tuuli on aina vähän pelottava.

1 kommentti:

  1. Kirjoita vaan ajatuksesi ylös ennen kuin unohdat ne. Minua harmittaa kovin, kun en laittanut ylös yhtä muka loistokasta ideaani ja nyt olen unohtanut sen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!