torstai 8. joulukuuta 2011

Asiointia ja pieni arvonta

Liika laskelmointi ei kannata. Mies kävi viime viikolla apteeksissa ja annoin muutamat omatkin reseptit matkaan. Laskin oikein tarkkaan, että niillä pitäisi Kelan omavastuukertymä ylittyä eli jätin kaikki kalliimmat reseptit kotiin odottamaan kirjettä, jolla lunastaisin pian loppuvat lääkkeet muutamalla eurolla. Särkylääkkeitäkin ostatin ihan vaan varmuuden vuoksi, kun sellainen resepti sattui olemaan talossa. Vaan kuinkas kävikään? Jumala rankaisi, arvioi mieheni varmaan aamulla, kun kuulee tästä. Juu, saldo jäi 34 senttiä vajaaksi niin että minun on nyt kuitenkin ostettava vielä joku lääke ns. omilla rahoilla. Toki tiedän, että ylimenevältä osalta rahat palautetaan tilille, mutta nyt en tiedä, itkeäkö vai nauraa. Listallani ollut silmärasva kai oli se, mistä ei kelakorvausta saa ja se sotki laskelmani.

Lumi on edelleen maassa, piha ja rappuset liukkaat. Keltainen ruusu saattaa näkyä rapunpielen kukkapenkissä noiden ruskistuneiden jalohortensioiden kukkien edessä, jos oikein tarkkaan tiiraa. Minun piti leikata niitä maljakkoon kuivumaan, mutta unohdin. Endless Summer näemmä päättyi.


Pensasvaloja tutkittiin oikein perusteellisesti ja lopputulos oli se, että vikaa on sekä jatkojohdossa että valoissa. Tänään hankittiin uudet, oikein iso valomatto puskan päälle, kun sähköliikkeestä ei enää muuta vaihtoehtoa löytynyt. Sitten menin Prismaan, jossa olisi ollut hyllykaupalla erilaista sisä- ja ulkovaloa. Valomatto olisi voinut olla hivenen vaatimattomampi, mutta onpa ainakin valaistusta jäniksille ynnä muille kulkevaisille. Kuva on vielä kamerassa ja kamera alakerrassa.

Huomenna mies lähtee asioilleen, kaveriaan tapaamaan ja mahdollisesti ostamaan eukolle joululahjaa, joka ennakkotietojen mukaan on pieni vasara. Se varsinainen joululahja tietenkin on miedän tuvan seinällä, joten tällä kertaa en marise heikoista lahjoista. Keittiö on tosi ihana ja olen siihen lahjaan kaikin puolin tyytyväinen.

Mieskin saa toivomansa lahjan, vekottimen jolla voi siistiä nykyistä partaansa puolen millin tarkkuudella sopivan mittaiseksi sängeksi. Se haettiin tänään postissa ja samalla vietiin nippu kortteja. Ja tietysti saamme kirjalahjoja eli kaikki loppusyksyn kirjahankinnat ovat jo paketoituna ja hyvän joulun toivotuksin varustettuna meidän joululahjasaavissa. Jotain on vielä tulossakin kirja-alalta ja myös vähän nukkekotitarvikkeita. Nämä siis on meille itselle. Lähisukulaisten lahjat on jo periaatteessa hankittu ja ne, jotka ovat koiututneet, myös pantu saman tien pakettiin. Lankomies saa kuusi kanaa, ystävän puolesta kustannan ammatin yhdelle kehitysmaan naiselle. Nämä ostin Kirkon Ulkomaan avun nettikaupasta . Samasta paikasta mukaan tarttui puoli metriä miinavapaata koulutietä Kongossa. Sen ajattelin arpoa teidän lukijoiden kesken.

Tässä siis käynnistyy pikainen jouluarvonta kaikkien tähän postaukseen kommentoivien kesken. Kommentti lootaan, niin olet mukana arvonnassa. Kaikki osallistuvat yhdellä arvalla, mutta kuvan saa tietysti napsaista mukaansa.

Kun en voi lähettää palkinnoksi miinaharavaa, niin pistän kuitenkin pakettiin jotain jouluista sen tilalle. Arvonta tapahtuu 16.12. kello 18.00.33 kommenttia:

 1. Hienosti sinulla jo joululahjat hankittuina! Mielelläni kuljen kanssasi tuon miinattoman tienpätkän! Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 2. Hei, löysin tänne blogiisi ja jäin vakkarilukijaksi, täällä on mukava käydä! ;o)

  Osallistun miinaharavan arvontaan. ;o)

  VastaaPoista
 3. Hyvvää huomenta kammarista ja on kyllä erikoisin hieno arvonta johon olen koskaan osallistunut, touhukasta torstaita :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja lahjoja, osallistun arvontaan! Ja taidan poiketa jossain vaiheessa ostoksilla itsekin...

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on joskus mennyt nuo apteekkijuttujen laskennat vähän sekaisin. Ei tahdo oikein pysyä perillä, mistä saa vähennystä ja mistä ei...

  Mutta silti mukana arvonnassa! =D
  Nautiskellaan joulun rakentamisesta!

  VastaaPoista
 6. Mukana arvonnassa! Meillä lahjotaan tänä vuonna perinteisesti ystäviä Pelastusarmeijaa muistamalla ja nyt uutena kohteena on myös Naisten Pankki.

  VastaaPoista
 7. Tietysti arvontaan mukaan! Ja haastan samalla kaikki osallistujat hankkimaan edes yhdelle tuttavalle tai rakkaalle tänä jouluna lahjaksi kahdella jalalla tepastelevan kanan, joka tuo ravintoa Kirkon Ulkomaanavun kautta jollekin vähävaraiselle perheelle kaukomailla.
  Kana on hyvä joululahja.

  VastaaPoista
 8. Voi miten hyvällä sydämellä valittuja lahjoja. Arvontaan tietenkin osallistun :)

  VastaaPoista
 9. Mukana arvonnassa...totta kait...☺

  Kylläpä jäi pienestä kiinni tuo Kela korvausjuttu...

  VastaaPoista
 10. Olipa kela-korvausraja harmittavan täpärällä.

  Hienoja lahjoja kanat ja miinaharavat.

  VastaaPoista
 11. Mukana arvonnassa,tietysti :)

  Hienoja lahjaideoita! :)

  VastaaPoista
 12. Se on hienoa lukea, kuinka hyvin hoidatte vanhempianne veljesi kanssa. On paljon ihmisiä jotka eivät välitä, mutta on varmasti oikeasti ihmisiä jotka eivät pysty tai enää osaa lähestyä omia vanhempiaan, jos olosuhteet ovat olleet lapsena huonot ja välit on menneet huonoksi.

  Arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 13. Ostin äskettäin puhdasta vettä, ja mielelläni olen mukana muidenkin toisenlaisten lahjojen hankinnassa. :)

  Rauhaisaa joulunodotusta Sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
 14. Kirkon ulkomaanavun lahjoista ei voi liikaa muistutella, hyviä lahjoja!
  Arvonnassa toki mieluusti mukana!

  VastaaPoista
 15. Parhaita lahjojani ovat vuosittain olleet koulupuvut, kuokat ym, joita olen lapsiltani saanut. Äidillähän on jo kaikkea.

  VastaaPoista
 16. Upeita lahjoja!

  Arvonnassa mukana,
  Siru

  VastaaPoista
 17. Arvonnassa mukana ;-)
  Mukavaa viikonloppua! Täällä Tampereella on oikein hieno lumimyrsky.

  VastaaPoista
 18. Hienot lahjat!
  Ja arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 19. Et ole kuulema ainoa jolla on käynyt samalla tavalla, sitä se teettää :) Mutta onneksi katto ylittyy kuitenkin ja saat lääkkeitä vielä halvalla. mikäs se hintakatto muuten tällä hetkellä on? Itse olen vielä säästynyt niin suurilta/kalliilta lääkkeiltä, mutta ei se kohta varmaan kaukana ole.

  Olen kanssa käynyt täällä epäsäännöllisen säännöllisesti, selaillut kaikkia blogejasi.

  Mukana arvonnassa myös :D

  VastaaPoista
 20. Mukana näin kivassa arvonnassa :)

  VastaaPoista
 21. täpärästi meni..kelan kanssa..uusi yritys!

  Todella Upea Arvonta!
  Mukaan arvontaan :)
  Kikka

  VastaaPoista
 22. Onpa mielenkiintoinen arvonta! Osallistun!

  VastaaPoista
 23. Ihailen blogipohjiasi. Itse tuskailen, kun blogger ilmoittaa ettei tue selaintasi ja pyytää vaihtamaan google chromeen. Osallistun arvontaan. Mukavaa joulunodotusta.

  VastaaPoista
 24. Voi, haluan ehdottomasti osallistua, onneksi vielä ehtii!!

  VastaaPoista
 25. Hyvä postaus, tarpeellinen muistutus taas tässä lahjashow`ssa painivalle.

  P.S. Blogipohjasi on muuten tosiaan hieno.

  VastaaPoista
 26. Mukava lukea Sinun jouluvalmistautumisestasi!
  Onnea tulevaan glögi-tilaisuuteen!

  VastaaPoista
 27. Tulin minäkin osallistumaan ;-)

  VastaaPoista
 28. Tulin vielä viime päivillä osallistumaan arvontaasi. Hyvistä asioista muistuttelet postauksessasi.

  VastaaPoista
 29. Vielä kun ehtii niin arvontaan mukaan minäkin. Hyvä muistutus noista toisenlaisista lahjoista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!