lauantai 17. joulukuuta 2011

Pieni lepohetki

Olen koko iltapäivän raivannut ja siivonnut. Keittiön penkille ja pöydälle oli kertynyt remontin takia ja varmaan muutenkin inhottava läjä pientä sälää, joka piti lajitella roskapussiin ja talteen. Se vie yllättävän paljon aikaa. Nyt oli pakko tulla vähän vetämään henkeä eli lepäämään tänne.

Aloitin talon siivouksen silmän korkeudelta. Sillä periaatteella olen edennyt jo lattiaan asti eli nyt vielä pitää ottaa imuri esille. Seuraavaksi taidan kuitenkin ruveta silittämään tai ainakin kostuttamaan pöytäliinoja ja katsastamaan omien vaatteiden kuntoa.

En malta olla mainostamatta yhtä hassua keksintöämme, jonka kehittelimme pöydän ja lattian välille. Ainakin omasta mielestämme se on aika nerokas juttu. Meillähän on iso tupa ja tuvassa pitkä pöytä. Juhla-aikana sekään ei riitä, kun koko pesue tulee päivälliselle. Kaikki sentään vielä mahtuvat istumaan pöydän ympärille, mutta ruokien kanssa on ollut taiteilemista. Varsinkin nyt se olisi hankalaa, kun  työpöytäpinnasta tinkimällä valitsimme mieluummin ison tiskialtaan uuteen keittiöön.

Jostain ihmeen älynväläyksestä mies sen hoksasi. Tehdäänpä apupöytä, jota normaalisti säilytetään ison pöydän alla. Tarvittaessa se vedetään esille ja katetaan esimerkiksi noutopöydäksi. Se on tietysti tavallista pöytää vähän matalampi, mutta niin iso, että hätätilanteessa sen ääressä voisi ainakin neljä ihmistä istua aterioimassa.  Tärkeintä on saada painavat kinkut ja kuumat laatikot ynnä muut hankalasti liikuteltavat ja pöydässä kierrätettävät vadit katettua nätisti omille sijoilleen. Ihmisten on kuitenkin helpompi nousta jaloittelemaan ja hakemaan ruokaa. - Siellä se nyt köllöttää pöydän alla odottamassa joulun perheateriaa. Pöytä mitoitettiin niin, että sen alle mahtuu vielä se varapenkkikin, jota normaalisti ei tarvita. Jos olisi kissa tai koira, niin se mahtuisi vielä penkinkin alle.

Joku voi ihmetellä, mikset tehty yksinkertaista sivupöytää. No ei tehty, kun sille ei olisi löytynyt paikkaa. - Jos nyt sitten lähtisin niitä pöytäliinoja kostuttamaan, ettei huomiselle jäisi kovin paljon muuta kuin pöydän kattaminen ja joulukoristeiden mallaaminen paikoilleen. Hyvää neljättä adventtia!


3 kommenttia:

 1. Semmoinen meilläkin pitäisi olla, nimittäin apupöytä joka mahtuis pöydän alle! Kun on keittiön ahtauden kanssa ongelmia, varsinkin kun on vieraita.
  Meillä taas tulee vettä makuuhuoneeseen :( katosta meinaan.

  VastaaPoista
 2. No voi kurjuus, Sesse. Onko tulossa iso remontti?

  VastaaPoista
 3. Teillä on sitten oltu yhtä innovatiivisia kuin meilläkin - jouluvalojen lisäksi eilen illalla laitoimme olo- ja ruokailuhuoneita uuteen uskoon... Toivottavasti juhlat sujuivat kaikin puolin mukavasti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!