sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Neljäs adventti

Juu, hyvää neljännen adventtisunnuntain iltaa. Päivä sujui näppärästi huomisen juhlan valmisteluissa: imurointia, pölyjen pyyhintää, maton vaihtoa, munavoin ja aurajuustovoin tekoa. Nyt oli pakko taas tulla huilimaan yläkertaan ja paluukyydissä saan varmaan muutaman tarvikkeen alas, jos muistan ottaa. Sitten menenkin saunaan ja jatkan vasta sen jälkeen esimerkiksi astioiden rahtaamisella.

Aina silloin kun juhlapöydän saa tähän vaiheeseen, tietää että ehtii saada kaiken muunkin valmiiksi. Mitä siitä, vaikka tuolit on sikin sokin, täysi roskapussi keskellä lattiaa ja tuolitkin vielä erilaisella romulla lastattuja. Huomenna alkaa meidän joulumme.

Tonttuäijä nojaa korokkeeseen ja jos mies muistaa käydä ostamassa joulutähden, niin se asetelleen ukon taakse korokkeelle. En erityisemmin pidä joulutähdestä, mutta värin takia sen tilasinkin. Koroketta (= pahvilaatikko) vasten  nojaamaan laitan myös jotain tarjoiluvateja ja  tonttutalon, jos vaikka joku lapsi sattuisi tulemaan huomenna kylään. Nämä asetelmat puretaan tai siirretään toiseen paikkaan viimeistään joulupäivään mennessä.

Toiseen asiaan: täällä  ehkä käy joku, joka on perehtynyt sukututkimukseen tai ameriikanserkkuihin? Tai tietääkö joku muuten, mistä helpoiten itse löydän tiedon, milloin joku ihminen on palannut Ameriikasta takaisin Suomeen? Ajankohta lienee jossain 1895 - 1901 välillä. Ja entä sitten se, kun ao. henkilöstä en ainakaan toistaiseksi ole löytänyt Suomesta passi- tai muita lähtötietoja, paitsi Ellisin saarelta sen tiedon, että saman nimen haltija ja suunnilleen saman ikäinen neiti olisikin lähtenyt Norjasta Norjan kansalaisena. Mysteeriin on varmasti olemassa joku selitys.

3 kommenttia:

 1. Sinulla on joulu jo niinkuin näpeissä.

  VastaaPoista
 2. Todella jo pitkällä olet valmisteluissa. Sukututkimuksissa tulee eteen mysteereitä, harrastan sitä itsekin jonkin verran.

  VastaaPoista
 3. Siirtolaisinstituutin sivuilla olet varmaan jo käynytkin? Omasta isänisästäni olen sieltä löytänyt matkustuspäivämääriä.
  Hyvää Joulua Sinulle! Jouluvalmistelut ovat näköjään paremmassa jamassa kuin esim. täällä ;)
  t. Outi A

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!