sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Nukketaloasiaa

Nukketaloharrastus heräilee henkiin. Kun Nukkekotiyhdistys viettää 20-vuotisjuhlavuotta, niin sen kunniaksi on tehty Rintamamiestalokitti, tekijänä taitava Erja. Voisi sanoa, että minulle kävi hyvä honkkeli, sillä sain talon numero 2! Minä, joka en ole edes mikään merkittävä tai kovin taitava nukkekotoilija, olen tietysti polleaa tyttöä ja aion esitellä rakennushanketta pikku hiljaa Villiviinin talot - nukkisblogissanikin


Ajatukseni oli saada talo jo jouluksi valmiiksi, mutta tässä tuli muita projekteja, kuten olen kertonut. Talo on edelleen kappaleina, mutta tänään sentään maalasin levyt molemmin puolin, jotteivat ne rupeasi käpristymään. Luultavasti en ehdi tehdä mitään muuta ennen joulua. Kas kun pitäisi luoda joulutunnelmaa muihin taloihini, tämä kaikkein suurin mukaan lukien.

Herätän kuitenkin nukkisblogin jo nyt henkiin, sillä olen kirjoittanut kehyskertomuksen talolle, joka sai nimen Kyyhkylä. Siellä asuu kannakselaisevakko, leskivaimo yhdessä vanhan isänsä kanssa. Totta kai, kun kerran rintamamiestalosta on kysymys. Nyt pyydän kommentteja teiltä, jotka oikeasti osaatte kannakselaismurteita. Kirjoitin nimittäin kehystarinan murteella, muistellen rakasta anoppivainaatani ja lukuisia lukemiani murteella kirjoitettuja kirjoja. Mutta uusmaalaisena otan ihan omalle vastuulleni kaikki höpöt, joita olen kirjoittanut. Korjatkaa! Toivottavasti kukaan ei tykkää pahaa tästä yritelmästäni.

4 kommenttia:

 1. Hienon talon oletkin saanut, nyt sitten innolla sitä rakentamaan ja sisustamaan, vie monet ikävämmät asiat etäämmälle. Huoli vanhemmista ja heidän hoidosta on raskasta, olen ne käynyt läpi, nyt ei enää ole huolehdittavia vanhemmassa sukupolvessa. Hyvää joulun odotusta.

  VastaaPoista
 2. Odotan mielenkiinnolla talosi edistymistä.

  VastaaPoista
 3. Täällä myös odotellaan mielenkiinnolla talosi edistymistä...☺

  VastaaPoista
 4. Onkin jännittävää nähdä, mimmoinen talosta tulee! Kirsin ja tyttärensä mahtavaa nukkekotimaailmaa viikonloppuna ihailtuani olen niin mykistynyt minimaailman saloista, etten juuri sanaa suustani saa :D. Oma nukkisparka on ollut jo toista vuotta ihan seis, kun olen odotellut uutta inspiraatiota. Jotain kyllä vois sinnekin...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!