sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sadonkorjuussa

Aurinkoinen päivä illassa! Istuin pitkän tovin iltapäiväauringossa käsityö käsissä. Sininen lintutaulu edistyy muutaman kuvion päivävauhdilla, mutta aika pitää jakaa pistelyn, sukankutimen ja villapuseron neulomisen kesken.

Lankomiehellä on tänään syntymäpäivä ja muistimme kuin muistimmekin lähettää onnittelutekstarin. Ensi vuonna hän juhlii tasavuosia, meillä on jo tänä jouluna, tosin mieheni on kymmentä vuotta nuorempi.

Tytär kävi avustamassa luumujen keräämisessä ja vietimme oikein mukavan tovin luumustamisen ja iltapäiväkahvien merkeissä. Nyt kummassakin taloudessa mietitään jatkojalostamista. Hilloa niistä varmaan tehdään. Hillosokeri on mainio keksintö!

Yhdestä luumupuusta on nyt kerätty ainakin kaksi ellei kolmekin ämpärillistä kypsiä luumuja.

Ensi yöksi luvataan tänne eteläänkin lähes hallaa, joten pitänee viedä melkein kaksi senttiä pitkä kurkkuni kasvihuoneeseen lämmittelemään. Unohdin ottaa kuvan siitä pikkuisesta, samoin kukkapenkin laitaan kasvaneesta suppilovahverokasvustosta. En meinannut silmiäni uskoa, kun huomasin sen pari päivää sitten. Ei voi sienet enää lähemmäksi tulla!

3 kommenttia:

 1. Minäkin pelakuitani suojaan kannoin, hallan pelossa.
  Sinulla on sitten sienimetsä pihalla...:)

  VastaaPoista
 2. Huikea suomen kieli: luumustaa :) Kuis kävi pikkukurkulle?

  VastaaPoista
 3. Raahasin purkin kasvihuoneeseen, mutten ole käynyt sitä tänään katsomassa. Plus kolme astetta oli täällä yöllä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!