tiistai 4. syyskuuta 2012

Sadonkorjuuta

Tämäkin oli käsityöpäivä, mutta kun eilen satoi kaatamalla, paistoi tänään aurinko niin ihanasti, että istuin puoli iltapäivää ulkona. Sukkasadon ensimmäinen pari tuli valmiiksi, mutta niin kävi, että lanka loppui kesken. Oikein pahasti kesken:

Kun en nyt kuitenkaan ottanut kohderyhmäksi yksijalkaisia sukattomia, niin kaivoin lankakorin pohjia ja tein toiseen sukkaan toisenlaisen raidoituksen. Ehken kuitenkaan kehtaa laittaa näitä hyväntekeväisyyteen, kuten alunperin ajattelin. Tarvitaan sitä saapassukkaa onneksi kotonakin.

Kesäkukat ovat innostuneet kukkimaan. Näin ihania kukkasia on verenpisarassa. Se on niin levällään amppelissa, etten saanut nättiä kokokuvaa kasvista. 


Istuin terassilla pistelemässä tätä


ja samalla kuuntelin naapurin leikkuupuimurin raksutusta. Tämä onkin suunnilleen ainoa kelvollinen päivä, jolloin ei ole satanut kaatamalla ja on päässyt puimaan. Eilenkin satoi ja paistoi vuorotellen, joten pelloille ei ollut asiaa. Ei ihme, että naapurilla oli kaksikin peräkärryä pellolla vastaanottamassa kypsää viljaa. Vehnää siinä kai oli; en ole pitkään aikaan muistanut tarkastella viljavainiota lähempää. Jossain päin toivotaan vettä, mutta meillä sitä on tullut enemmän kuin tarpeeksi. Ruohoakaan ei ole päässyt pihasta leikkaamaan.

1 kommentti:

  1. Mulla verenpisara on kitunut koko kesän. Yhdessä vaiheessa huomasin kirvoja jotka mäntysuopaliuoksella yritin tuhota. Ei se ole kyllä vieläkään kasvuun kunnolla lähtenyt.

    Minulle tuo kukka on uusi tuttavuus. En ole oikein päässyt sinuiksi vielä sen kanssa, haluaisin kyllä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!