sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Loppiaisillan aatoksia

En ole vieläkään saanut kalenteria tähän silmieni eteen, mutta tilasin pari päivää sitten tämmöisen Mummo-kalenterin.

Anni Nykäsen hulvattomat mummo-stripit ovat siis ilonani koko vuoden. Kustantaja on Sammakko. Jospa mummokuvat toisivat energiaa päiviin!

En sitten vielä raaskinutkaan korjata joulua laatikoihin. Kompostiin saattelin sentään muutamat ruuantähteet ja kotijuuston heran. Juu, juu, tiedän kyllä, että herasta voisi leipoa vaikka jästileipää, mutta kun en muutenkaan leivo, niin turhaan sitä olisin pakastimeen säilönyt. Tein toissapäivänä jättikokoisen munajuuston. Mies on moneen kertaan kehottanut ottamaan opiksi anoppivainaan neuvo laittaa tarpeeksi kermaa ja voita, niin tulee hyvä juusto. Olen harannut vastaan, mutta jouluna sitten otin käteensi kermapurkin ihan vaan äidin muistoksi. Jo se juusto oli tavallista suurempi. Toki hapatin piimääkin tavallista kauemmin sisällä ja laitoin sitäkin tavallista enemmän. Nyt mulla oli sitten kaksi purkkia kermaa, joista toinen oli jäänyt hapantumaan. Juustoa tuli tupla-annos! Olisi pitänyt uskoa jo aikaisemmin äidin neuvoa.

3 kommenttia:

  1. Mummo on niin hauska, laitathan välillä kuvia meillekin tänne:)
    Minä olen niin laiska laittamaan ruokaa ihan vaan itselleni, mutta eipä tarvi mitään roskiinkaan laittaa kun on nuo 5 kissaa ja koira :) Koirakin suorastaan rakastaa lanttulaatikon jämiä :)

    VastaaPoista
  2. "Ei meitä surulla ruokita, se on ilo joka elättelee," lauleskelee Mummo (luulisin)..:))
    Oikein hyvää tammikuun ja vuoden 2013 toista viikkoa, Villiviini!<3333

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!