Ollaan vielä jännityksessä ja annetaan mahdollisuus uusille voittajakandidaateille.
Kamala pakkanen on lauhtunut. Toissapäivänä meillä oli ennätys -32 astetta. Ei ihme, että jäniksenkaurat tekivät kauppansa viimeistä jyvää myöten. Siitä tulikin mieleen, että olisi aika taas lähteä viemään kauroja...
Kaurainen on seuraavakin aihe. Löysin blogitutulta (sori, en muista keneltä) linkin toiseen blogiin (en muista sitäkään), josta löytyi vallan mainio rieskaohje. Alkuperä muistaakseni, ehkä, on Raision reseptiikkaa. Näitä paistoin aamulla ja suosittelen! Mies ei innostunut, kuten arvasinkin, mutta minulle nämä kyllä kelpasivat. Pannaanpa ohje kiertäään!
Auringonkukkarieskat
1 porkkana
9 dl kaurahiutaleita
6 dl piimää
1 dl nestemargariinia tai vajaa rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja levitä taikina pellille. Sen voisi antaa ehkä hetki tekeytyä ennen paistamista.
Ripottele pinnalle
1 dl juustoraastetta
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl auringonkukansiemeniä
Paistoin 220 asteessa kiertoilmauunissa n. 15 min.
Minä tein taikinasta kolme rieskaa, mutta maun mukaan niistä voisi tehdä ohuempia 4 tai 5 tai vaikka enemmänkin pikkuisia lättänöitä. Tuli mieleen, että tästä voisi tehdä ryynirieskan tapaan vaikkaa koko pellillisenkin tarjottavaa. Paistoaika tietysti sen mukaan.
Voi, rieska olisikin hyvää! Yritän nyt kuitenkin vältellä viljatuotteita..
VastaaPoistaTuota täyykin kokeilla , näyttää aikas namilta :)
VastaaPoistaRieskaa...mmmm! Siitä on todella pitkä aika kun söin viimeksi! Terkuin Sirpa
VastaaPoista