tiistai 21. joulukuuta 2010

Hyvä Tuomas joulun tuopi

Hyvää joulumieltä kaikille! Täysikuu, Tuomaan nimipäivä, huomenna talvipäivänseisaus ja enää kolme yötä jouluun. Lisäksi tänään oli oikea joulukorttipäivä. Parraasta päästä oli tämä todella kaunis kortti:

Puikkopappi, tuhannet kiitokset suloisesta kortista! Itse en lähettänyt, häpeä tunnustaakaan, hyh-hyh, yhtään korttia blogiystävilleni. Minähän teetin valokuvasta kortit, mutta jotenkin se tuntui yksinään tylsältä (sori vaan sukulaiset ja kaverit). Aika loppui kesken enkä sitten ehtinyt niitä lähettää, saati jatkojalostaa.

Sain tänään myös joulukirjeen etäiseltä sukulaiselta, jonka kanssa olen vaihtanut sukutietoja viimeisen parin vuoden aikana. Perheeseen tuli vakavaa sairautta vuoden aikana, mutta nyt tuntui hyvältä lukea positiivisia uutisia. Kolmas kiva yllätys oli rakkaan lapsuudenystävän lähettämä joulutervehdys. Ensinnäkin sain hukkaamani sähköpostiosoitteen ja toisekseen liitteenä upean ikonin kuvan, hänen itsensä maalaaman. En kuitenkaan arvaa laittaa sitä tänne ilman lupaa. Sain myös muutaman kortin, jotka aiheuttivat vähän omantunnon kolkuttelua eli "Miksen minä tuollekaan muistanut lähettää tervehdystä?"

Voimat taisivat huveta sunnuntai-iltaan, kun en vieläkään oikein jaksa ruveta mihinkään. Onneksi talo on nyt jouluvalmiina, mitä nyt muutamat saunanlauteille kannetut palttoot ja muut piilotetut esineet täytyy vielä kantaa paikoilleen. Kaupassa sentään käytiin tänään hakemassa osa jouluruuista ja tein listan lopuistakin ostoksista. Kinkku ja laatikot haetaan huomenna. En viitsi enää tehdä laatikoita itse, kun juuri kukaan ei niitä syö. Miehen jouluperinteisiin eivät laatikot ole kuuluneet. Mutta kotijuusto on ehdottomasti tarkoitus tehdä ja olen ollut huomaavinani, että vuosi vuodelta se maistuu paremmin ja paremmin näille bonuslapsillekin. Elämässäni ei varmaan ole ollut yhtään joulua ilman piimäjuustoa ja sama tapa on periytynyt tyttärellekin. Hän myös tekee imelletyn perunalaatikon itse.

Onneksi eilen tekemäni nakkisoppa riittää tälle ja huomisellekin päivälle. Tai ehkä se on tänään nakkipataa. Siitä tuli muuten aika hyvä keitto, johon sain haudattua muutaman paketin pakastimesta löytyneitä vihanneksiakin. Sipuli unohtui, huomautti mies.

Lapsenlapsen joululoma alkoi ja todistukset on jaettu. Äitinsä oli tosi iloinen, sillä poika sai hyvän todistuksen, keskiarvo yli 8 ja vain yksi seiska. Toivottavasti hän jaksaa samaan tahtiin vielä kevään, niin on hyvä pohja lähteä yläkouluun. Vaikka eipä sitä tiedä, mitä kommervenkkejä murrosikä tuo tullessaan. Voi, siitä on vain hetki, kun pidettiin tätä pientä nyyttiä kainalossa.

Että tämmöistä meininkiä täällä tänään.

3 kommenttia:

 1. Joka joulu minäkin saan joltain semmoiselta kortin, jolle en itse lähettänyt, mutta ei kannata antaa sen haitata :).
  Minä kun sain viimeisetkin villasukat pukinkonttiin, niin ajattelin nyt alkaa rauhoittumaan ja touhuilemaan juuri sitä, mikä huvittaa :). Kokkailu ei sitä meikäläisen kohdalla ole, mutta kyllä me vielä tytön kanssa pipareita koristellaan ja torttuja leivotaan. (Piparit ovat anopin leipomia ja tortut tehdään valmiista taikinasta, että semmoista kokkausta...)
  Kinkun tietysti paistamme, ja joulupöytään teen salaatteja ynnä aatoksi kalaa, joulupäiväksi paistikastikkeen ja tapaniksi lihapullaa. Siinä minun ponnistukseni. Muuten vaan ollaan ja "naatitaan". (Kaikille perheenjäsenille on ostettu lahjaksi ynnä kirjastosta varattu paljon luettavaa ja suklaata hommattu riittävä varasto, joten tulkoon vaan pakkaset ja muut myräkät - myö pysytään pyhät pirtissä :).)

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja rauhallista joulun aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Jouluvalmistelut on tehty ja odottelen ruokavieraita.
  Mukavaa joulua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!