keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Öiset mysteerit

En malta olla kirjoittamatta parista kummassa jutusta, joista toinen ihan oikeasti tuli häiritsemään tämän yön unia. Tosin täällä tietokoneellahan minä vielä, kun mies tuli raportoimaan ja kello oli aika tarkkaan lyönyt puolen yön lyönnit.. Naapuriraksalla olevassa kaivinkoneessa oli juhlavalaistus päällä! Töllistelimme ja ihmettelimme,  kävimme joka ikkunasta tarkastamassa tilannetta. Juu-u, punaiset varoitusvalot paloivat ja lisäksi joku maassa oleva työvalokin oli päällä. Ihmisiä tai muita kulkuneuvoja ei näkynyt. Otin kuvankin ja tämä oli tietysti ihan musta keskellä yötä. Valoa lisäämällä lisäsin draaman tuntua, vai mitä?


Isäntä soitti rakennusliikkeen kaverille, joka sattumoisin asuu tässä lähellä. Ei hänkään suoralta kädeltä tiennyt selitystä, mutta eiköhän asia ole jo nyt ns. tutkinnassa ja me voimme nukkua yömme rauhassa. - Nyt valot onkin jo sammutettu. Sisään ei kuulunut, oliko kaivuri saatu myös käyntiin.

En ole kuullut, että kukaan asiallisella asialla liikkuisi tähän aikaan yöstä, vaikka kuulemma jotain tavaraa pitäisi ollakin tulossa tontille. Olisikohan kylän jannut kokeilleet, miten kaivuri pannaan käyntiin? Oudolta tuo kuitenkin tuntuu ja me ainakin vähän säikähdimme.

----

Tämä toinen mysteeri on jouluaaton paikkeilta. Terassin pöydällä oli joku otus vetänyt sen päiväistä varvia ilmeisesti kaverinsa kanssa- Tunnistaako kukaan jälkiä? Ei lintu, ei orava, ei hiiri, ei rotta. Kissa-asiantuntijan mielestä jäljet ovat liian pienet pikkukissallekin. Miehen mielestä ei lumikko ja kärppäkään juokse tuolla tavalla, vaan hyppii. Minkki?


5 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut erikoinen yö. Noilla työmaillahan käy joskus varkaitakin.
  Jännät tassunjäljet. En kyllä tiedä kenellä tuollaiset voisi olla.

  VastaaPoista
 2. Mikähän tanssi tuossa on ollut meneillään. On kyllä mielenkiintoiset jäljet..

  VastaaPoista
 3. Asioilla on tapana selvitä: raksalle tuli yöllä kuorma puutavaraa Pohjanmaalta ja kuski oli jäänyt autoonsa nukkumaan. Nyt osa on jo noussut talon nurkkatolpiksi.

  VastaaPoista
 4. No, olipa hyvä, että oli asiallinen syy valoihin. Ja nytpä myös rakentaja tietää, että naapurivalvonta pelaa.

  VastaaPoista
 5. Hieno juttu, että naapurivartio pelaa. Ystäväni tyttären rakennukselta hävisi eräänä yönä Keski-Suomessa kaikki sinne valmiiksi hankitut kodinkoneet ja heidän muuttonsa uuteen kotiin viivästyi. Lopun aikaa perheenisä koiran kanssa nukkui rakennuksella yöt. Ei varmasti ihan mukavaa kenellekään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!