torstai 9. joulukuuta 2010

Kuume iski

Kuume, tai oikeastaan kaksikin erilaista kuumetta iski taloon. Toivottavasti vältymme siltä kolmannelta, joka taas jyllää valtakunnassa. - Illalla mies rupesi puhumaan automainoksista, kierrellen ja kaarrellen. Lopulta hän pääsi asiaan: autokuume on iskenyt taloon. Selvähän se, auto on vaihdettava, kun muuten tulisi ihan hirmuisia kustannuksia. Mies luetteli kesärenkaat ja talvirenkaat ja jonkun tuntemattoman suhinan, jonka syytä ei edes huollossa osattu tunnistaa ja ehkä vielä jotain muutakin vaihdettavaa ja korjattavaa. Takuuvarmaa on se, että tästä kuumeesta selviää vain yhdellä tavalla. Vielä ei kukaan ole lähtenyt kaupoille eikä kuulemma lähdekään ennen vuoden vaihtumista, mutta sitten!

Toinen kuume iski minuun: jouluvalmistelut alkoivat. Tein tupla-annoksen ihanaa joulupiparitaikinaa. "Otetaan kilo voita, kilo sokeria jne". Tein sen sentään kahdessa erässä ja nyt taikina pötköttää noin kymmenenä käärönä jääkaapissa. Sähkövatkainkin melkein kärähti. Ainakin haju viittasi siihen suuntaan, että moottori kävi kovilla kierroksilla, mutta eipä isoa taikinaa olisi käsinkään saanut sekaisin. Ohjeen mukaan talossa on huomenissa 240 Hildegard Bingeniläisen äly- ja hermopiparia. Ja ehkä rouvalla maha sekaisin taikinan syömisestä. Nam-nam.

Ihan oikeasti sairauksistakin olisi kerrottavaa, mutta olkoon nyt. Käytiin nimittäin vanhuksia tervehtimässä.

4 kommenttia:

 1. Autokuumeesta selviää ostamalla uuden auton, mutta toivottavasti säästytte siltä sikataudilta---.

  Hyvää viikonloppua sinulle Villiviini<3

  VastaaPoista
 2. Täältä terveisiä, autokuumeessa olen ollut 1,5 vuotta suunnilleen, mutta ei vielä toivoakaan - paitsi siitä, että jospa vanha fiestuli vielä jaksaisi pinnistää... :)

  Piparit kuulostavat hyviltä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos toivotuksistasi Aili-mummo. Sitä samaa sairastamattomuutta tosiaan toivotan meille kaikille, Kaisalle myös. Oletko käynyt rokotuksilla? Ja pitkää ikää fiestulille.

  VastaaPoista
 4. Autokuume tulee aina muutaman vuoden välein.
  Ihanaa piparitaikinaa sinulla siellä, sitä on kiva napsia raakana, mielestäni se on parempaa kuin kypsät piparit ;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!