tiistai 6. lokakuuta 2015

Lukemista ja sukan kutomista

Tänään olen lukenut oikein urakalla. Toinen kirja on "työasia" eli perehdyn vuoden 1918 rankkoihin sotatapahtumiin. Toinenkin on vähän siihen suuntaan, sillä sain yhden uuden kyläkirjan, jota innostuin lukemaan ikään kuin opiksi itselleni. Kun lisäksi kudoin pakolaissukkaparia numero 10, niin eipä päivään paljon mmuta ohjelmaa mahtunutkaan. Vähän kahviteltiin veljeni kanssa, joka kiikutti minulle kirjan, siis sen kyläkirjan.

Tässä on muutaman päivän takaisia maisemakuvia meidän kylältämme. Noiden vaahteroiden takia yritin kuvata liikkuvasta autosta.Jotain hulevesijuttua kai tuossa alemmassa kuvassa on tekeillä tai sitä on tehty koko kesä. Kuva on vähän kaukaa otettu, mutta tuolla taustalla olevalla mäellä taisi olla entiseen aikaan vaarin siskon koti. Nyt sitä taloa ei enää ole, mutta paikalle on rakennettu suunnilleen samoille paikoille uusi, Sekin tosin monta vuosikymmentä sitten.

Tulossa samaan maisemaan on myös maailman komein ja varmaan myös kallein skeittialue. Siitä on ollut aika lailla suunsoittoa viime aikoina. Kukaan ei oikein arvaa sanoa, ettei se olisi tarpeellinen. Möly koskee hintaa. Keskeneräistä työtä ei tietysti passaa arvostella, mutta kai siitä hyvä tulee, kun se lähipäivinä valmistuu. Mukulat kuulemma olivat jo viikonvaihteessa testaamassa sitä.

Huomenna kyllä ajetaan skeittipuistonkin ohi, kun meillä on viikon ensimmäinen sairaalareissu tiedossa. Minä huomenna, mies keskiviikkona, minä taas perjantaina. Mies raukka on kuskina minullekin. Perjantaina voi olla, että tarvitsen muutakin kuin kuskia, joten on hyvä jos tukihenkilö on lähellä. Silloin kuulen kokeiden tulokset, hyvät tai huonot uutiset. Nyt on ollut lähes joka päivä sitä pientä kuumetta ja flunssakin on selvästi iskemässä eli nokka tuhisee ja nenä vuotaakin koko ajan. Kunpa muistaisin pakata paperinenäliinapaketin laukkuun.

Hyvää viikkoa itse kullekin!

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvä, että kylällänne satsataan nuorisoon. Heihin nimenomaan pitääkin sijoittaa.
    Teillä taitaa miehesi kanssa olla samanlainen rumba sairaalareissuissa kuin meillä ukkelin kanssa. Meillä onkin nykyisin kisa kumpi laittaa diaknooseissa paremmaksi.

    VastaaPoista
  2. Juu, enkuli, näin se meilläkin menee. Voimia ja taistelutahtoa teille molemmille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!