torstai 3. marraskuuta 2011

Hankintoja taloon

Aamupäivällä saimme uuden keittiön taloon. Tämmöisen:


Kieltämättä valmista kyökkiä on vähän vielä vaikea hahmottaa näistä rungoista, mutta kun ensi viikolla näille sanotaan, että käännös oikeaan päin, askel eteenpäin, mars, niin sitten ne ovat suunilleen oikeilla paikoilla. Toivottavasti kaikki osat ovat paketeissa mukana, sillä niitä emme mitenkään pysty itse tarkistamaan.


Toistaiseksi vasta yksi kaappi on saanut vammoja ja senkin aiheutti kuljetusliike. Äijät nostivat kaappia väärästä kohdasta eikä lastulevyrunko kestänyt toimenpidettä.

Vanhat kaapit ovat jo lähes tyhjät ja ne saavat maanantaina kyytiä, osa meidän, osa veljen ulkorakennukseen. Mies toi kaupasta jätesäkkejä ja ehkä jo tänä iltana saankin loput romut perattua säkkeihin. Tupa on nyt sen verran täynnä uutta kaappia, että oikeastaan jätesäkit ovatkin käteviä täyttää ja myös siirrellä.  Sitten pitää vielä tyhjentää ja kuurata jääkaappi. Inventoin sisällön ja toimitan luultavasti suurimman osan vanhoista hilloista kompostoriin.

Uusien kalusteiden väri ja kuvioprofiili, joka ei hahmotu kuvista minkään vertaa, on juuri sellainen kuin ajattelinkin. Tai siis tietysti me näimme värinäytteet jo kaupassa, mutta vasta isona pintana sen oikein käsittää.Alakaappien ruskeita ovia en ole vielä päässyt näkemään suojakääreiden alta.

Toinen hankinta, joka sattui tulemaan myös tänään, oli kauan haaveilemani Harri Koskisen Block-valaisin.

Normaalihinnalla en olisi tätä raaskinut hankkia, mutta nyt ostin sen luuloni mukaan edullisesti erikoistarjouksesta. Ajattelin sen kivasti somistavan ja valaisevan meidän takkahuoneen pimeää kulmahyllyä ja hyllyllä olevia esineitä.  Pah, niinhän se olisikin somistanut, mutta mies katsoi lamppua kovin kieroon ja sanoi sen häikäisevän hänen herkkiä silmiään. Eli huoneesta lähtee joko hän tai lamppu, joten täytyy keksiä lampulle sellainen hylly, minkä lähelläkään mies ei koskaan vahingossakaan vietä aikaansa. Mutta sainpahan haaveilemani valaisimen! Jos en muuta paikkaa keksi, niin tuon sen vaikka tänne työhuoneeseen itseäni ilahduttamaan.

Tätäköhän viime yön uneni tiesi? Olin ostamassa öljyvärejä ja ylipäätään kaikkea öljymaalauksessa tarvittavaa rompetta, mukaan lukien kaksi kiilakehyspohjaa, paketin hiiltä ja pienen, nimenomaan pienen säämiskänpalan. Heräsin siinä vaiheessa, kun värien valinta oli vielä kesken.

3 kommenttia:

  1. Tiedätkö, että meillekin tuli tällä viikolla tuollainen Block-valaisin! Paikka löytyi olkkarin ikkunalaudalta ja laitettiin siihen säästölamppu, niin se saa palaa päivät pitkät. On ihana!

    VastaaPoista
  2. Tuo valaisin on minunkin haaveeni...
    ONNITTELUT sinulle Haaveesi toteutumisesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!