sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Isänpäivää!

Hyvää isänpäivää kaikille isien tyttärille ja tyttärien isille! Ostatin meidän perheen isillä varmuuden vuoksi käpykakun, jos tulisi yllätysvieraita. Sellainen tulikin; keskimmäinen. Kuopus soitti ja onnitteli,  samoin esikoinen, joka olisi tullut käymäänkin pesueineen. Valitettavasti heille oli kerrottava, että nyt ei ole kiva vastaanottaa vieraita, kun kahvinkeitin on hukassa ja talo muutenkin ylösalaisin. Suurin este kuitenkin oli se, että sähkömies olisi tulossa.

Itse ehdimme juuri ja juuri käydä isänpäiväkahveilla minun isäni luona. Paikalla oli yhtä systeriä lukuunottamatta koko katras ja lapsenlapsiakin oli kahdesta perheestä. Ja yksi koira. Juttua olisi riittänyt pitempäänkin, mutta meidän oli kiiruhdettava kotiin odottamaan sähkömiestä. Tämä uuttera kaveri on nyt parhaillaan asentamassa keittiöön pistorasioita, valaisimia, liesitasoa, uunia ja tiskikonetta. Pian pääsemme varmaan opettelemaan uusien koneiden käyttöä! Huomenissa kai tapahtuu kaappien hienosäätö ja sen jälkeen pääsen vähitellen tyhjentämään muuttolaatikoita ja muutenkin raivaamaan lattioita ja pöytiä tyhjiksi ja tavaroita kaappeihin.

Matkalla näimme tämän syksyn ensimmäiset ikkunakyntteliköt. Joulupukkikin piipahti perjantaina. Taisi Pukki-ukki lähteä hyvissä ajoin Korvatunturilta, kun ehti jo nyt pysähtyä meidän rappusiin.


Ostin tämän pukin osat  hyvissä ajoin syksyllä. Perjantaina oli hyvä hetki ruveta harrastamaan tällaisia kädentaitoja. Osat olivat pakkauksessa, mutta mukana olisi saanut olla vähän enemmän vanua etenkin pukin mahaan  ja kaavat vaatteille. Partaa säästin nukketalon vanhalla isännälle ja huopaakin jäi vaikka muutamaan pikkumattoon. Harmi vain, että tuo huopa oli niin kovaa, ettei mikään neula meinannut mennä läpi. Sen takia koristeetkaan eivät ole kovin monimutkaisia.

Kumma kun kaavoihin viitattiin ohjeessa, mutta niitä ei ollut mukana eli jouduin säveltämään vaatteet omasta päästäni. Eivät ne tietysti monimutkaiset olleet, mutta viittaan varsinkin olisin kaivannut mallia. Nuo kukkaset ja kanttaukset eivät kuuluneet alkuperäiseen malliin. Kun kotona, saati pakkauksessa ei ollut säkkikangasta pukin säkkiin, niin oli pakko tehdä tämmöinen olkalaukku. Koristelin senkin  ja täytin oman pihan kastanjansiemenillä ja vähän kuorillakin.

2 kommenttia:

  1. Minä olen jo ripotellut vähän valoja sinne tänne - ensin vähemmän joulumaisiksi kasoiksi maljakoihin, sitten nostin jo kaksi kynttelikköäkin esiin. Tämä sairastaminen ja pimeys ahdistaa muuten liikaa, vaikka yleensä laitan valot vasta adventtina.

    VastaaPoista
  2. Remontti onkin jo varsin hyvässä vaiheessa. Kohta pääset nauttimaan uudesta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!