keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Vähän töitä takana ja vähän edessä

Kirjoitin päivällä aikamoisen pätkän tekstiä. Se ei tule omaan juttuuni, vaan erääseen projektiin, johon puolivahingossa jouduin. Ihan valmiiksi asti en sitä saanut, sillä odotan vielä vähän lisätietoja paikkaamaan omaa sivistystäni asiassa. Silti olen taputtanut itseäni olkapäälle ja sanonut: "Hyvä minä".

'
Yritän jatkaa vielä tänään saman asian kimpussa, jotta pääsen sen toisen kimppuun. Luku kaksi on siihen jo kirjoitettu, seuraavaksi varmaan tulee luku kolme. En tosin muista, mitä siihen ajattelin raapustaa, mutta sehän selviää helpostikin kun on tarkka sisällysluettelo eli synopsis tehtynä.

Aamulla meillä oli kelloherätys, sillä taloon oli tulossa hellanpaikkaaja tai oikeammin muurinpaikkaaja. Työ sujui nopeasti: vähän tulenkestävää laastia ja reikä oli ummessa. Nyt, tai siis parin päivän päästä, tulkoot pakkaset ja vaikka mitkä myräkät. Meidän hellaa uskaltaa taas lämmittää. Viime pakkasten aikaan täällä olikin aika viileää, kun tuvan kolmesta patterista yksi oli pimeänä eikä hellaan arvannut virittää tulta.

Ehdimme käydä katsastamassa tänään vaarinkin kuntoa. Hän oli aika reippaalla mielellä ja oikein innostui, kun rupesimme juttelemaan kuntaliitosasioista. Vanha kaverinsakin oli yllättäen soittanut aamulla ja sitä ällistelimme, miten näppärästi tämä vanha herra oli saanut vanhainkotipaikan. Tai niin ainakin meistä tuntui, kun kateuden mato selvästikin nipisti. Epäluuloisina ihmisinä arvelimme myös poliitikkolapsella olleen sormensa pelissä. Velimies oli myös paikalla, mutta hän ei ottanut kuuleviin korviinsa, kun ehdotin ehdokkuutta syksyn kuntavaaleissa.

Kotimatkalla tie oli poikki ja poliisi ohjasi meidät ajamaan sivuteitä pitkin. Olin näkevinäni pinossa ison nipun autoja katkaistulla tieosuudella, mutta ehken ehtinyt tehdä kunnon havaintoja. Huomenna varmaan luemme paikallisesta aviisista, mitä oli tapahtunut. Mies kuitenkin ehti hyvin hammaslääkäriin, joka löysi kolottavan takahampaan vian. Kuollut kuin kivi. Pitää ottaa pois. Tämä operaatio on joskus myöhemmin keväällä.

--- Voi Pirs-Katti! Tietokone elää nyt ihan omaa elämäänsä, rupesi kesken kaiken päivittämään ja sammuttamaan itseään. Onneksi olin juuri ehtinyt tallentamaan.  Paras lopettaa, kun taas se herjasi jotain. Heippa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!