sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Meidän jääpaistimme

Ohje on viimeisestä Etiketti-lehdestä, mutta se vähän muokkaantui. Alkuperäisessä oli lihana hirveä tai nautaa, meillä lammasta (9,95 e/kg)

Jäinen lampaanpaisti, n. 1,5 kg sata-asteiseen uuniin. Viiden tunnin kuluttua työnsin lihamittarin paistiin ja odotin, että sisälämpö nousee 60 asteeseen (nousi varkain 63:een) ja otin vuoan ulos uunista. Alkuperäisen mukaan paistoaika olisi ollut 6-7 tuntia, meidän pässimme kypsyi kyllä nopeammin.

Sen jälkeen kiehautin mausteliemen:
3,5 l vettä
6 rkl merisuolaa
3 rkl sokeria
3 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl mustapippureita
1 rkl valkopippureita
4 laaketinlehteä
1 rkl rosmariinia
1 rkl timjamia

ja loiskautin paistin kuumaan liemeen. Rosmariini ja timjami olivat kuivia, kun ei tuoretta ollut. Sitten kannoimme padan ulkoeteiseen yöksi ja seuraavaksi päiväksi. Illalla leikattiin ohuita viipaleita ja ai että oli hyvää!

Ehkä paastopäivänäkin voisi ottaa viipaleen? Lounaani oli lautasellinen Myllärin porkkana-ohrattoa ja kolme viinirypälettä.

2 kommenttia:

  1. On varmasti hyvää. Kotimaista lammasta ei oikein tahdo saada:( Monta vuotta olen tehnyt hirvenpaistista samanlaista ja esim. joulupöydässä päihittää kinkun!

    VastaaPoista
  2. No niin, kiitos, taidanpa itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!