maanantai 21. lokakuuta 2013

Poropataa

Meillä oli pakastimessa poronpaisti, joka melkein pyysi päästä sunnuntairuoaksi. Annos on sen verran reilu, että siitä riittää vielä toiseksikin ateriaksi. Näin sen tein:

Ruskistin kuutioiksi leikatun paistin (en punninnut, mutta ehkä kilon verran) ja samaten kuutioidut 3 possun kasleriviipaletta (vajaa 600 g) padassa. Oivariinissa. Lisäsin tilkan vettä, 5 isoa sipulia lohkoina, 4 tai 6 porkkanaa paksuina viipaleina, suolaa, laakerinlehden, n. 20 mustapippuria ja viitisen isoa hillospulia sekä kaksi kourallista kuivattuja suppilovahveroita. Haudutin n. 3 tuntia, jonka jälkeen liemi vaati vähän sakeutusta, jolloin lisäsin 2 tl korppujauhoja ja 2 dl kermaa. Ja ai että oli hyvää!


2 kommenttia:

  1. Pataruuat niin näitä alakavan talaven juttuja, ja vielä noita suppiksiakin joukkoon , niin namm :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!