sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Ruokaa sisällä ja ulkona

Tervetuloa uudet seuraajat blogiini! Kiitos kommentoijille! Päivä on mennyt puoliksi nojatuolissa (nukkuen tai lukien) ja puoliksi kirjaston sohvassa nukkuen. Mitäs sitä nyt potilas muuta tekisi kuin lepäilisi. Kun en uskalla juuri nyt mennä saunaan, pesin kuitenkin olemattoman tukkani suihkussa. Ai-jai miten silkkiseltä se nyt tuntuu!

Kotitöitä edustivat lohifileen ja veneperunoiden paistaminen ruoaksi. Graavasin pätkän lohen häntäpäästä ja samalla suolautui toinenkin pää. Uuniin se sai päälleen creme fraiche -hunnun (chiliä ja paprikaa). Alkuruoaksi mies toi kokeeksi jotain espanjalaista äyriäissekoitusta ja pussin katkarapuja. Äyriäiset olivat pääasiassa mustekalaa ja maku mitätön. Avautin pullon valkoviiniä, kun nyt ennen vahvan valkosolupiikkikuurin alkua ajattelin uskaltavani lasillisen sitä nauttia. Ei maistunut hääviltä. Onneksi kala ja potut olivat sellaisia kuin kuuluukin eli hyviä. Takuuvarmaa ruokaa, jos ei muuta keksi ja sitä paitsi terveellistä. Kaikkia lajeja jäi maanantain ruoaksi. Sunnuntai on miehen soittoilta, jolloin syödään enempi jotain naposteltavaa.

Napostelua harrastaa kuvan sinitinttikin. Tämä kakkuvuokaan tekemäni linnunherkku on vihdoinkin löytänyt ystäviä. Yhdessä sinitiaisen kanssa oli talitiainenkin syömässä, mutten tietenkään saanut niitä samaan kuvaan. Kuvaa suurentamalla tintti löytyy herkun alapuolelta.


Nyt ennustellaan taas kovia myrskytuulia. Toivottavasti oksat pysyvät pihamännyissä. Näissä edellisissä tuulenkatkomissa on ihan tarpeeksi keväällä askaretta. Tämäkin oksa siis makaa edelleen maassa ja odottaa lumien sulamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!