sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Hirmuinen mekkala

Pihalla on hirmuinen meteli. Ainakin varis siellä metelöi jollekin tai joillekin muille linnuille. Variksella ainakin on pesä / poikaset jossai lähistöllä, luultavasti myös harakalla, räkättirastaalla ja mustarastaalla. Yhdet rastaanpoikaset menivät kai oravan suuhun pesästä, joka on edelleen meidäån parvekkeen oven päällä. Tässä pikku linnunalun traaginen kohtalo:


Pihalla on nyt kukkia ruukuissa, pöydällä, jakkaralla, amppeleissa ja seinällä. Pitkässä parvekelaatikossa pitäisi salaatin rehottaa, mutta se ei ole suvainnut lainkaan itää. Pittäkin ottaa uusi satsi siemeniä ja yrittää seuraavaa kierrosta. Kahdessa törpössä on pihasta kopaistua maahumalaa ja taustalla lempikukkaani Siperian unikkoa. Näille pitäisi rakentaa pieni penkki, ettei käy niin kuin eilen. Kun mies tuli kaupasta ja läväytti autonoven auki, lensivät ruukut nurinmiskoin. Siksi unikotkin ovat ihan vinossa, vaikka yritin ne suoraan istuttaa takaisin laakeaan vatiinsa.

Päivänkakkarat ovat monivuotisia, jotka kerta toisensa jälkeen nostavat päänsä nurmikosta. Saman tempun teki kaksi pientä orvokkia, jotka viime vuonna kasvoivat pitkässä laatikossa pöydällä. Siinäkin ehkä joku on itämässä, mutta varsinaisesti kaksi jo kukkii kukkapenkin reunan ulkopuolella. Kukkii, mutta eivan eeri näköisinä kuin viime kesänä. Voihan ne tietysti olla vanhempiakin siemeniä. Sen sijaan pionit ovat edelleen nupussa.


Alakuvassa on myös pelargonia, maljaköynnös, joka siirtyi tänään amppeliin, paprika, rosmariini, mehikasveja ja tuo edessä oleva, jossa on ainakin miljoonakelloa ja verbenaa, jotka ovatkin jo kauniisti kukassa. Mukana on ehkä jotain kolmattakin samassa juuressa. Siellä täällä ilmeisesti on myös oravien tai lintujen istuttamia auringonkukkia., yhdessä pytyssä selvästi myös maa-artisokkaa.


Monet puutarhaneteistä tilaamani kesäkukat sen sijaan jurottavat, eivät kasva, eivät kuole. Pitää ensi vuonna muistaa, että ostan vain lähipuutarhasta siihen aikaan kun kasvit jaksavat jo lämpötilan puolesta elää.

Meteli jo hiljeni, joten ilman pommitusvaaraa taidan uskaltautua kasvihuoneelle kastelemaan.

1 kommentti:

  1. Huonosti on täälläkin kasvit kasvaneet kylmässä alkukesässä, mutta jospa ne nyt innostuisivat kun ilmat lämpenee. Meillä pitää pari harakkapesuetta huolen , ettei aamuyöstä nukuta liian pitkään. Kiusaavat kissoja niin ettei ne kohta uskalla mennä ulos ollenkaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!