lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kiva kun on kavereita

Taas melkein itku pääsi, kun luin edellisen postauksen kommentteja. Te rakkaat blogiystävät olette antaneet ihan valtavasti voimia viimeisen vuoden aikana. Vilpittömät ja suuret kiitokset kaikille, jotka elätte mukana. En osaa ihan vakavasti vielä uskoa, että kaikki on  ohi, mutta tällä hetkellä kaikki ainakin on hyvin ja se riittäköön. Tässä kimppu orvokkeja, ole hyvä!Järjestelin tänään kukkaisseinää terassille. Ahkeraliisa sai kaverikseen orvokkia- ja lobeliaamppelit. Oli näet pieni toive aloittaa kesäkeittiötoiminta terassilla ja sitä varten saada kukkapadat pois pöydältä. Mies tuli kuitenkin siihen tulokseen, ettei hän ainakaan tarkene syödä ulkona. Minä ehkä olisin tarjennutkin, mutta kun minulla oli lämpöä melkein 37 astetta, päädyin samaan tulokseen. En tiedä, mikä tuota kuumetta pitää, mutta lääkäri kyllä oli siitä tietoinen eikä pitänyt ilmiötä vaarallisena.

Ensi viikolla ehkä tulee putkimies vaihtamaan kunnon hanan tuon nurkassa olevan vekottimen tilalle. Minä nimittäin en opi ikinä sitä käyttämään, vaan hana tuppaa jäämään vahingossa auki. Mehän menetimme muutama vuosi sitten pihakaivomme ja nyt otamme kaupungin vettä kasteluun. Sanomattakin on selvä, että joka nurkalle yritetään asetella tynnöreitä ja pyttyjä sadeveden keruuseen. Tuo ritilä on siinä toivossa seinässä, että joskus keksimme sellaisen köynnöskasvin, joka kestää varjoa ja mieluiten vielä talvehtii laatikossa. Muratti tuli mieleen ja sitä kokeillaan seuraavaksi, mutta ehkä ensi keväänä.

Kesäkukat alkavat nyt olla haluamassani järjestyksessä niin ruukuissa kuin penkeissäkin. Vielä puuttuu yksi amppelikannake ja amppeli terassin tolpasta, kun emme ole muistaneet ostaa, vaikka olemme käyneet useampaankin kertaan Prismassa ja puutarhakaupasa. Ehkä maanantaina asia toimitetaan rautakaupassa samalla reissulla, kun käyn kampaajalla ensimmäisen kerran lähes vuoteen! Olisikohan se ollut lokakuuta viimeksi, kun kampaajani kanssa itkimme katovia hiuksiani. Nyt kyllä aion leikata tukan samaan ultralyhyeen kuosiin, joka on niin kätevä, niin kätevä.

Mukavaa viikonloppua sinne teillekin!

2 kommenttia:

  1. Kukkivia köynnöksiä olisi Koynnöshortensia, Kärhöt, väriä vaihtava villiviini ja humala.. Kiva lukea että voit paremmin, onnellista kesää ja aurinkoisia kahvihetkiä tulee vielä, onhan tässä kesää jäljellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaisumarjatta. Köynnöshortensiaa ja kärhöjä meillä onkin jo terassin laidoilla ja naapuriaidassa, jossa on kolmantena villiviiniä. Humalaa en halua, mutta näistä tykkään kaikista.

      Poista

Kiitos kommentistasi!