tiistai 8. helmikuuta 2011

Paras palata reaaliaikaan

Joo, nyt ei unelmoida keväästä, kun lunta tulee taas taivaan täydeltä. Mies on tänään jo kahteen kertaan lykännyt lumilinkoa ja toisella kerralla oli iso lumiaura työntänyt sellaiset vallit sisääntulotiellemme, ettei huomenna olisi asiaa minnekään ilman lumitöitä. Aurakuski ehkä tiesi, kuka teki valituksen työn laadusta muutama viikko sitten... Toivottavasti lumisade lakkaa pian. Kaupungin kadut, huh, missä kunnossa nekin olivat. Kapeita, puolikkaita katuja ja pinta kuin pyykkilautaa.

Palaan vielä sunnuntain syömisiimme. Hedelmäkakku oli todella hyvää ja ilman sokerilisäystä sitä voisi sanoa melkein terveyskakuksi! Eturuokana paistettiin täytettyä kassleria ja nimenomaan itse täyutettyä. Kilohinta alle 7 euroa plus täytteeksi purkillinen tuorejuustoa, tosin tässä on kahdesta purkista. Toinen oli ruohosipulilla maustettuja jämiä, toisen mausteena oli aurinkokuivattua tomaattia. Leikkasin lihan ensin halki pituussuunnassa niin että se jäi pohjastaan kokonaiseksi. Samanlaiset viillot tein uudestaan ja taas uudestaan kummallekin puolelle, jonka jälkeen vedin tuorejuustoa näihin väleihin ja ripottelin vielä kokonaisia viher- ja roseepippuria päälle. Liha näytti siinä vaiheessa aukileikattuna ja täytettynä tällaiselta:Sitten paketoin sen niin tiiviiksi pötköksi kuin sain ja sidoin narulla kiinni. Lihatiskin täti tosin oli nuuka ja naru loppui kesken, mutta onneksi kalastajalankaa löytyi keittiön alalaatikosta. Sitten vaan uuniin, olisikohan tämä kokonainen kassleri ollut noin 1,5 tuntia uunissa. Juustokin suli ihanaksi kastikkeeksi puolikkaina paistettujen uunipottujen kanssa. Lisäksi oli viher-paprika-salaattia. Kyllä oli hyvää! Tästä syötiin kaksi ateriaa, paketoitiin lapselle kimpale evääksi ja vielä jäi pari palaa miehelle iltapalaksikin.

2 kommenttia:

  1. Kyllä täälläkin on kuin Siperiassa, kohta ei nää ikkunasta ulos.
    Kyllä on herkullinen kasslerpaisti, hintakin kohdallaan. Kiitti ruokavinkistä.

    VastaaPoista
  2. Juu, meillä NIMENOMAAN tuuli, ja pakkastakin oli 16 astetta! Mutta periksi ei annettu, vaan puskettiin Patskun kanssa järven ympäri potkukelkkoinemme. Ja, ihme kyllä, kotiin tullessa oli jo hiki :D. (Vaikka naama oli kylmästä punainen - mutta se nyt on punainen aina, milloin kylmästä, milloin kuumasta, niinkuin ulkoilmaimmeisillä yleensäkin :).)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!