tiistai 15. helmikuuta 2011

Toiset "ulkoistavat" tekemällä hyvää

Joutessani ja unta odotellessa surffailin vähän siellä ja täällä. Päädyin kiinnostavan näköiseen blogiin Tansanian taivaan alla. En kerro enempää, sillä siihen kannattaa tutustua. Sitä ennen oikeastaan kannattaisi piipahtaa  täällä eli suomalaisen muun muassa siivousvälineitä valmistavan perheyrityksen Sinituotteen sivuilla ja kurkata ensimmäiseksi vaikka ajankohtaisuutiset. Sieltä minä tämän bloginkin bongasin.

Mainitsen vain, että tämä nimenomainen yritys tekee enemmän hyvää kuin monet isommat yhteensä. Paitsi hyviä siivousvälineitä, joista ainakin suurin osa on avainlipputuotteia eli tehdään Suomessa, tietääksesi Kokemäellä eikä vain leimata kiinatavaroita suomalaisella nimikyltillä. Tulipas pitkä lause eli puhe jatkuu, vaikka ajatus katkeaa. Niin, piti sanomani, että jo se on urotyö. Muistan, miten mennävuosina firman omistaja jossain lehtihaastattelussa lausui työllistävänsä mieluummin suomalaisia kuin kiinalaisia ja se linja näyttää jatkuvan.

Miten Tansanian syrjäseudut tähän liittyvät? No siten, että yritys on rakentanut sinne SINI peruskoulun. Sanottakoon, että en ole firman palkkalistoilla enkä saa provikkaa tästä mainoksestakaan, mutta tämä uutinen, siis ainakin uutinen itselleni, teki minut iloiseksi. Hyvin iloiseksi. Hyviä ihmisiä on vielä tänäkin päivänä olemassa! Kun siivousvälineet ovat laadukkaita ja suomalaisia, niin ainakaan meidän siivouskaappiin ei muita ilmesty, etenkään ei tämän jälkeen.


Tämän kuvan minä nappasin Sinituotteen nettisivuilta, mutta se ehkä annetaan tämän mainospuheen jälkeen anteeksi. Kuvassa on koulun oppilaita.

Mitä tulee paikallisiin hyviin tekoihin, viitaten edellisiä postauksia, niin valoa ei vielä ainakaan näy. Toivossa elämme vielä huomiseen.

3 kommenttia:

  1. Tuollaisia yrityksiä kannattakin mainostaa. Täytyy perehtyä asiaan paremmin. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Hei! Käyn katsomassa noita vinkkejäsi, kunhan ehdin parturoinnin jälkeen. Sehän oli positiivinen uutinen minullekin tästä Sini-tuotteiden firmasta.

    VastaaPoista
  3. Vau, uskomatonta. Kyllä taidan kiltisti maksaa tästä lähtien pikkuisen enemmän SINI-tuotteesta kuin vastaavasta ulkomaalaisesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!