keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Rampattiin asioilla

Tänään meillä oli oikein asiointipäivä. Huomasin jo eilen illalla, että omaa lääkevarastoa on tänään pakko täydentää ja mieskin kaiveli reseptejään esille. Aloitimme siis apteekista. Ostokset olivatkin hinnaltaan suuremmat kuin mitä etukäteen arvelin. Yli 200 euroa meni niin että hups vaan. Taitaa tänäkin vuonna ylittyä Kelan lääkekorvausraja, kuten muutamana aikaisempanakin syksynä.Seuraavaksi asioimme postissa, jossa ihme kyllä ei ollut yhtään jonoa. Sain muutamia kivoja nukkisjuttuja. En vielä esittele niitä, kun ei talokaan ole kasassa, mutta voin sanoa olevani tyytyväinen. Esimerkiksi ohuesta rautalangasta punottuja siroja puutarhahuonekaluja en millään itse osaisi tehdä.

Postin edessä oli kesäistä iltapäivää kaljakuppilassa viettänyt seurue. Silmät seisoivat päässä niin naisilla kuin miehilläkin. Melkein teki mieli soittaa poliisit paikalle. Postissa asioidessani oli seurue vielä kasvanutkin. Aikuisia ihmisiä kaikki. Hyh-hyh.

Prismasta haettiin ruokaa ja muutama taloustavara, joita vakikaupastamme ei ole löytynyt: esimerkiksi muovinen vesikuupa, pullasuti talon grillimestarille ja impulssiostona purkinavaaja, sellainen jolla saa ilmaa lasipurkin ja kannen väliin. Tosin yhtä hyvä konsti olisi käyttää Savonia-sarjan kahvilusikkaa, mutta tämä oli niin raikkaan keltainen, että ihan vain piristykseksi halusin sen. Minun piti vielä katsoa mainitun pikkulusikan hintaa, mutta kun aterinhylly ei ollut juuri kohdalla - eikä listassa - niin jäi katsomatta. Listakaan ei aina auta. Nyt unohdin ostaa itselle ja miehelle leivänpäällisrasvat.

Ruokapuolella on tänään isännän herkkuja maksaa ja munuaista. Minä olen vähän varovainen niiden kanssa kolesterolien takia, mutta toki pari viipaletta grillattua maksaa maistuu minullekin. Munuaistakin kyllä syön viipaleen tai kaksi, kun sitä ei kovin usein kuitenkaan valmisteta. Lisäkkeeksi piti ostaa sipulia, mutta otinkin puntin punajuuria, kun olivat niin hyvän näköisiä. Toivottavasti kaapissa on edes jotakuinkin kelvollisia vanhoja sipuleita.

Ehdimme juuri sopivasti neljäksi kotiin, jolloin kännykkä muistutti silmätipasta. Pian se kilkuttaa seuraavan kerran.


3 kommenttia:

  1. ♥ apteekissa minäkin käväisin ja huh, miten sinne meni rahaa, mutta nyt taas pärjätään :) Hyvää kesätorstaita sinulle!

    VastaaPoista
  2. Mä kans odotan et lääkekorvausraja rikkoontuis pian, samperin kalliita noi migreenilääkkeet :/
    Ihana oravakuva <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!