tiistai 25. elokuuta 2015

114140

Tämän illan kävijämäärä on aika hauska luku: 114140. En järjestä sen kunniaksi arpajaisia, mutta jos olet kiinnostunut kirjoistani, niin muutama olisi nyt alessa: Perttilä-kirjan saisi kympillä ja Mattilan viidellätoista eurolla (sis. postikulut). Kirjat eivät ole luettuja, mutta selattuja ja sen takia myyn ne mielelläni ale-hintaan. Ne reissasivat koko kesän Reuna-kustantamon kirja-autossa ympäri Suomea.

Kauppa vain ei oikein käynyt, ikävä tunnustaa. Yksikin rouva oli jo ostanut kirjan, mutta tuonut sen kipin kapin takaisin, kun mies oli sanonut, ettei Mattila ole oikea Mattila. Hyi miestä, on se, mutta kauppa peruuntui.

NYT OLISI PIENI KIRJA-ALE

Jos kiinnostut, niin lähetä viesti kolumbus-sähköpostiini (ks. tuosta sivupalkista osoite).  Se toinen osoite ei nyt toimi vieläkään, kun en ole saanut aikaiseksi tehdä sille mitään. En huomannut laskea kirjoejn  määrää, mutta muutamia kappaleita on kumpaakin.

Viikko alkoi sikäli mukavissa merkeissä, että mies sai uudet silmälasit ja näkee taas lukea. Hän oli valinnut aika samanlaiset pokat kuin aikaisemmatkin, mutta hyviltä ne näyttävät. Tuskin hän missään trendilaseissa viihtyisikään. Samalla reissulla hän vei soittolasinsa korjattavaksi eli linssinvaihtoon. Sunnuntain harjoituksissa ei kuulemma saanut ollenkaan selvää nuoteista. Kesän harvat harjoitukset hän näet on tehnyt nuoteitta.

Toinen hyvä uutinen oli, kun postissa tuli ukkokullalle viesti Silmäklinikalta. Lähete on mennyt perille ja erikoislääkäri on tutkinut paperit, ilmoitettiin kohteliaasti. Ihmeen nopeasti, vaikka toivottavasti tutkimustulokset ovat hyviä. Siinä silmässä on silmähermon rappeumaa, tarkistin mieheltä ja ymmärsin, että leikkaus on suljettu pois mahdollisuuksien luettelosta. Siitä silmästä on jo ainakin kolmannes näöstä kadonnut, niin että uudet rillit olivat hyvään tarpeeseen. Toisessa silmässä on glaukooma eli viherkaihi kuten ennen sanottiin.


Nyt vain odotellaan kutsua klinikalle. Siitä tosin ei ollut mainintaa, miten nopeasti taikka hitaasti se tulee, mutta nopeasta palautteesta voisi ehkä päätellä jotain kiireellisyysasteesta. Odotellaan ja jännätään, kumpi kutsu tulee ensin hänelle; tämä vaiko aika eturauhasleikkaukseen, versioon numero 3. "Parhaassa tapauksessa" olemme vielä samaan aikaan samassa sairaalassa, vaikkakin tietysti eri osastoilla, riippuen tietysti siitä miten nämä asiat etenevät minunkin kohdallani. Onneksi meillä on ihania naapureita, jotka ovat siinä tapauksessa luvanneet vähän katsoa talon perään, ottaa postit ja niin edelleen.

Minulla on tietysti omat asiat vetämässä ja joka tapauksessa nyt torstaina sydämen perfuusio-gammakuvaus (tai jotain sen tapaista). Jorvin sairaalassa on oltava jo melkein kukonlaulun aikaan. Onneksi saan syödä kevyen aamupalan ja ottaa aamulääkkeet, mutta enää keskiviikkoaamunakaan ei pidä juoda kahvia eikä teetä. Kun tutkimukseen on varattava yhteensä kolme tuntia, niin tein jo kauppalistaa eväistä. Näitten sokereitten takia näet. Kun en tiedä, millaisen matkan päässä on kahvio, niin paras on varustautua omilla eväillä (ja insuliinivehkeillä).

Juu, käsityö pitää myös ottaa evääksi. Kudon kesäjakkua, jonka pitäisi valmistua siskonpojan häihin, mutta tällä tahdilla ei ainakaan tämän pojan häihin. Muutama kerros sentäåän syntyy joka päivä. Kokonaan oma juttunsa on tietysti se, onko minusta lähtijäksi, mutta sen näkee sitten. Lanka on Novitan Kaste-lankaa oljenkeltaisena. Ei kellään satu olemaan ylimääräisiä keriä? On nimittäin niin ja näin, riittääkö lanka, vaikka onnistuinkin ostamaan jo pienen erän lisää.

Muuten päivä on mennyt pääasiassa lueskellessa. Selvittelin myös muutamia pieniä taustajuttuja kumpaankin tekeillä olevaan kirjaan, omaan ja kyläkirjaan. Luin vanhoja. käsin kirjoitettuja pitäjänkokousten pöytäkirjoja ja sen verran se otti silmiin, että en jatkanut enää muiden asioiden googlettamista, vaikka niin olin ajatellut. Pala kerrallaan nämä etenevät. Hitaasi kyllä, mutta etenevät kuitenkin.

Leppoisaa viikkoa - heh, vaikka kirjaostosten merkeissä!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!