Aloitimme tarjoilun tietysti glögipäästä ja sen jälkeen vieraat siirtyivät pöydän toiseen päähän lihaliemen kimppuun. Glögikannuista yksi oli saanut kolhun ja vuoti enkä mistään löytänyt kassillista lämpöalustoja. Kaksi sentään kumpaakin lajia oli tallessa ja tietysti loputkin ovat tämän kiinteistön alueella, kun vain tietäisi missä.
Tässä vielä odotellaan pöytään rönttösiä, muna- ja aurajuustovoita ja viskillä mausttua taatelikakkua. Cocktailpiirakat, Hildegard Bingeniläisen äly- ja hermopiparit ja ruskeat piparkakut näkyvätkin kuvassa, mutta yhdellä vadilla on viikuna-saksanpähkinä-suklaakakkua, jonka ihan itse leivoin ja vieläpä koristelinkin (heh-heh). Nämä muut leivonnaiset tilasin valmiina omalta marttayhdistykseltä, josta taas sain kaksi ihanaa tarjoilijaa. Vanhoista pitsilakanoista kyhäämäni essut olivat tänäkin vuonna käytössä. Kun niitä yhdessä miehen kanssa silittelimme, niin hän erityisesti manasi rimpsuja, jotka tosin eivät näy takapuolelta.
Juhlamme ei suinkaan ollut pelkkää syömistä ja glögin lipittämistä. Ystävämme Pekka oli ottanut viulun mukaansa. jatkuu huomenna
Ompa teillä ollut melkoiset kekkerit ♥
VastaaPoistaMukavaa että vaalitte vanhaa perinteistä joulutapaa. Näitä enää harvemmin tapaa, kun ihmisillä ei ole isoja tiloja.
VastaaPoista