torstai 5. huhtikuuta 2012

33033 - hassu luku

Itse osuin olemaan omassa blogissa kävijä 33033. Se tuntuu mukavan symmetriseltä luvulta. En tosin muista, raksuttaako mittari omalla kohdallani. Kerro, jos olet seuraava lukija!

Rauhallista kiirastorstain iltaa teille kaikille ja edelleen hiljaista pitkäperjantaita! Meillä ei vielä ole otettu ensimmäistäkään pääsiäistipua esille. Vasta lauantaina tai aikaisintaan sunnuntaiaamuna! Ohranjyvät ovat kyllä itäneet ihan kiitettävästi ja rairuohoakin yritän elvyttää kasvuun niin että pupuille ja tipuille on sitten nakerrettavaa. Varsinaiset pääsiäiskukatkin ovat vielä hankkimatta, mutta ruokaa on vaikka pienelle armeijalle". Kukat ovat joskus viime keväänä kuvattuja.



Leivoin tänään Sacher-kakun ja täytinkin sen aprikoosisoseella ja -marmeladilla. Tanakka kakku, ei laihduttajille, mutta toivottavasti pieni kostutus ei ollut liian pieni. Ohje on tämmöinen:
125 g silputtua tummaa suklaata lisätään sulatettuun 125 grammaan voita. Sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan jäähtyä. Viisi kananmunaa ja 2 dl sokeria vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, johon edellinen lisätään. Puoli desilitraa kaakaojauhetta, 2 dl vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta sekoitetaan ja lisätään siivilän läpi taikinaan. Sekoitetaan tasaiseksi. Kaadetaan voideltuun + korppujauhotettuun irtopohjavuokaan tai kuten minä laiskuuttani tein, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jolloin reunat jäävät helposti epätasaisiksi. Paistetaan 175 asteessa n. 45 min. Leikkasin jäähtyneen kakun kahtia, kostutin varovasti vaalealla mehulla ja länttäsin päälle kuivatuista aprikooseista keittämääni ja tehosauvalla hienontamaani sosetta ja noin puolet aprikoosisosepurkillisesta. Jatkuu myöhemmin eli tarkoitus on peittää komeus sulatetulla suklaalla.

Siivoukseenkin pääsin käsiksi. Moni homma on aika hankala, kun en kestä olla polvillani enkä vissiin enää polvilleni pääsekä ja jos pääsen, niin sinne jään. Alakerta on nyt joka tapauksessa pöytäliinoja vaille kunnossa. Huomenna ei muulla taida olla niin suurta merkitystä, sillä isä soitti ja sanoi: "Täällä taas ollaan!" Sairaalakäynti ohjelmoi siis meidänkin huomista päivää. Lupasin viedä kahvit, sillä sairaalakahvi on kuulemma niin hirveän makuista, ettei sitä siedä juoda. Kaikkien, todella monien vuosien perusteellisten tutkimusten jälkeen päivystävä lääkäri oli lausahtanut ehkä ratkaisevat sanat: sydän ei jaksa pumpata. Voi hyvinkin pitää paikkansa ja selittää monet oireet. Todistaa myös sen, miten satunnaisia ovat sairauksista saadut diagnoosit.

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäisaikaa sinulekin! Toivottavasti isäsi toipuu nopeasti nyt kun saatu diagnoosi.

    VastaaPoista
  2. Voi niin totta tuntuu olevan tuo diagnoosiasia - riippuu lääkäristä.Ja eri toten lääkäreillä kovin erilaisia suhtautumistapoja eri sairauksien hoitoihin.Mutta toivottavasti isäsi saa nyt oikeanlaista ja sopivaa hoitoa!

    Oikein hyvää Pääsiäisen aikaa sinulle! :)

    VastaaPoista
  3. Kevään tervehdys ja hyvää vointia eloosi sekä mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
  4. Minullekin tuli kiva luku: 033077.

    Meilläkin ne muutamat pääsiäiskoristeet odottavat vielä ripustamista.
    Taidanpa tehdä tuota Sacher-torttua. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!