maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hiljaista viikkoa

Voi miten tämä aika kuluu nopeasti. Viikon päästä olemme jo kesäajassa, mikä sinänsä on mielestäni täysin tarpeeton keksintö. Ei arvaisi pihan lumimäärästä.


Olen tässä vähän jälkijunassa; tosin kuvan otin jo eilen.Meillä oli käynyt jo aamuyhdeksältä ensimmäiset virpojat. Minä nukuin enkä kuullut ovikelloa. Mies heräsi ja kuuli, mutta arveli, ettei millään ehdi vetää aamutakkia päälleen ja kavuta alakertaan. Seuraavat virpojat tulivat tuntia myöhemmin ja silloin mies jo oli valmiusasemissa. Yhden oksan jättivät ja sekin oli aika laihasti koristeltu, mutta eipä mieskään antanut koko pussillista suklaanamusia. Tässä vaasissa on monen vuoden saalis. Ja rouva itse kuvaamassa. Huomatkaa retrotyylinen aamutakkini.

Hullaannuin eilen tilaamaan jo ties kuinka monennen satsin yrttejä, perennoja ja kesäkukkia pihamme koristukseksi ja kasvihuoneen täytteeksi. Nettikaupassa asiointi on vallan helppoa eli heräteostojakin tulee helposti tehtyä enemmän kuin alun perin oli tarkoitus. Tällä kertaa tein ostokseni täältä: http://www.puutarha.com, josta minulla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Tulevana suvena pihaamme koristaa mm. tämä (kuva on napattu saman puutarhaliikkeen sivuilta):


Suunnittelin paikaksi postilaatikon yläpuolella olevaa kukkalaatikkoa. Tässä on lobeliaa, verbenaa ja amppelirusokkia samassa varressa. Paikka on puolivarjoisa, mutta ainakin lobelia on ennenkin viihtynyt siinä. Eikä kukaan ole pöllinyt kukkia, vaikka laatikon ohi kulkee koiranpissittäjien lisäksi muitakin lenkkeilijöitä. Jos tilaa jää, niin laatikon laidoille laitan ehkä maahumalaa, jota pitäisi olla purkissa jo ennestään jos on talvehtinut. Tai sitten sitä löytyy jostain pihalta. Pari murattiakin on mahdollista laittaa laatikoihin. Yhtenä vuonna nekin talvehtivat, mutta eivät enää seuraavana. Ai-jai, kynnet jo alkavat syyhytä. Sulaisipa lumi ja tulisipa kevät!

2 kommenttia:

  1. Minäkin odottelin virpojia, vaan eipä käynyt yhtään :( Kai tässä on alettava itse vääntämään pääsiäis-oksia, pajunkissoja vaan ei näy olevan missään. Ole ylpeä aamutakistasi, retrohan on niin muotia tällä hetkellä =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!