torstai 14. maaliskuuta 2013

Ihanat löydöt

Kuvasin nettiostokseni, joita jo ehdin etukäteen mainostaa. Pohjimmaisena on Heljä Liukko-Sundströmin Lätäkkö. Pari joulua sitten samanlainen halkesi, kun sokerinen glögipata tarrautui siihen kiinni. Näitä valmistettiin joskus 80- ja 90-lukujen paikkeilla.

Kahdeksankymmentäluvulta ovat myös Anno 1878 -aterimet, jotka olivat lyhyen aikaa Hackmanilla uustuotannossa. Näiden valmistus tuli niin kalliiksi, ettei kauppa käynyt ja tarina loppui äkkiä. Olen himoinnut näitä niistä ajoista lähtien ja nyt sitten löysin puolen tusinaa veitsiä ja haarukoita. Vielä kun saisi lusikoitakin. Alkuperäiseen sarjaan eivät lusikat kuuluneet. Nämä palkittiin peräti maailmannäyttelyssä 1878 ja olivat Hackmanin aterintuotannon alkupään malleja. Nythän aterimia ei enää edes valmisteta Suomessa.Kolmas aarre on pikkuinen seinäpuhelin, netistä sekin hankittuna. Ihan samanlaista en ole nähnyt, mutta yksi aito kapistus on meidän vaarin seinällä. Se on peräisin 1800-luvulta, jolloin isäni isoisä sai taloon telefoonin, yhtenä pitäjän ensimmäisistä. Se puolestaan johtui isofaarin ajamista hollikyydeistä. Asemalta oli kätevä soittaa ja kertoa, jos kyytihevosia tarvitaankin odotettua enemmän.

8 kommenttia:

 1. Ihania löytöjä olet tehnyt. Nettimaailma on ihmeellinen.

  VastaaPoista
 2. No, jopas on ihanat löydöt!!! - Etsinnästä huolimatta Lätäköitä ei ole osunut tielleni, ei ainoatakaan.

  VastaaPoista
 3. Kauuniit, koristeelliset aterimet. Toivottavasti löydät sarjan lusikatkin.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat noi aterimet !!! Iloista viikonloppua sinulle ♥

  VastaaPoista
 5. Eivät tainneet olla kirpparihintaisia nuo ihanat löytösi? Vai oliko sinulla satumainen tuuri? Muuten, ihan pakko mainita, olet vaihtanut kivan kuvan banneriisi. Kun se näkyi ekaa kertaa bloggerissa, sehän oli pienenä, niin katsoin sen Nooan arkiksi :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat löydöt...nuo aterimet ovat kauniit!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kehuista, olen todella iloinen löydöstäni. Hinta ei ollut suinkaan kirpparihinta, mutta jos jotain on halunnut muutaman kymmenen vuotta, niin ei hinta enää kirvele.
  Veitset ovat vanhanaikaiset eli ei näillä lammaspaistia leikata, vaan ehkä pikemminkin kalamureketta tai lapataan kastiketta haarukan nokkaan. Sekään ei haittaa, sillä koko on nykymalleja pienempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmässä Pelastetaan vanhat esineet on näitä Hackmanin ruokailuvälineitä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!