tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kaikenlaista sillisalaattia

Kliivia kukkii upeasti: kolmen kukan lisäksi nuppuja on ainakin neljä kappaletta.


Kukat olkoon vaikka Helena Wariksen Pohjankontu-trilogian viimeisen osan kunniaksi. Talviverinen ilmestyi tosin jo tammikuussa Otavalta, mutta hoksasin tilata sen vasta nyt. En ole vielä avannutkaan kirjaa, mutta odotan yhtä huikeaa lukuelämystä kuin kaksi edellistäkin osaa on tuottanut. Ne vain jotenkin viehättivät, vaikken ole muuten koskaan innostunut mystiikkaan vetoavista seikkailutarinoista.

Kun pääsin kuvien alkuun, niin ladataanpa vielä ruokakuvakin. Kyseessä on Poropata, jonka resepti syntyi miehen päässä sunnuntai-iltana. Toteutin sen eilen ja ah, mitä herkkua söimmekään.


Padassa on paketillinen poronkäristyslihaa, muutama viipale läskistä sikapossun sivua, 2 isoa sipulia, paketillinen kantarelleja, purkki kermaa, suolaa ja pippuria. Mikä ettei näillä aineksilla hyvää tulisi. Söimme muusin kanssa. Juuri ja juuri maltoimme jättää osan tämän illan ruoaksi. Peruin aikaisemmat käsitykseni, että poronkäristyslihaa on haudutettava tuntitolkulla. Puoli tuntia riitti oikein hyvin.

Elämä tosin on muutakin kuin herkkuruokaa ja kirjaherkkuja. Satutin jotenkin eilen selkäni vetäessäni saappaita jalkaan. Jalassa oli turhan paksusta sukkalangasta vasta valmiiksi kutomani sukat enkä meinannut millään saada saapasta jalkaan. Siinä sitten selkä yllättäen ja pyytämättä niksahti. Välilevyvaivasta minulla on karmeat kokemukset vuosikymmenten takaa. Toivottavasti nyt on kyse jostain lihasrevähdyksestä tai vastaavasta. Selkä on kumminkin kipeä ja tuolista nouseminen vaikeaa.

Onneksi on lukemista ja uudet sukat vartailla, lankana minulle uusi tuttavuus Regia Alaska Color.


Ihastuin heti tähän lankaan, vaikken välttämättä väritykseen. Erinomainen sukkalanka kutoa. Onneksi sukat eivät jää kotiin, sillä eivät nämäkään mahtuisi saappaisiini. Kudomme nimittäin martoissa kotipalvelun asiakkaille jalanlämmittimiä. - Kun tätä vertaa Novitan kovaan lankaan ja vaikka kummassakin on yhtä paljon villaa ja tekokuitua, niin tämä on paljon, paljon pehmoisempaa. Ihmettelen tosin sitä, että konepesu kielletään, vaikka villa on superwash-käsiteltyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!