lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lankalauantai

Tulin vähän huilaamaan, kun tuntuu, että puhti on nyt kokonaan poissa. Selkää kolottaa, mutta talossa on toinen vielä vaivaisempi, jonka polvinivel keksi kipeytyä yöllä unessa. Vanheneminen ei tunnu kivalta. Ei silti, on tässä jotain tehtykin ja pian voimme kaikessa rauhassa ottaa pääsiäisen vastaan. Jäljellä on enää kahden huoneen imurointi ja ehkä pääsiäiskoristeiden etsiminen. Ja sitten saunaan!Tein kaksi kotijuustoa, ison annoksen pashaa, ohjeistin miehen kauppareissulle ja sen sellaista. Aina välillä oli pakko pitää taukoa ja ottaa sukankudin käteen, onhan lankalauantai. Kaksien ruokavieraiden pääsiäisherkut ovat nyt hyvässä vaiheessa. Kuvia niistä ei ole tarjolla. Mitä sitä nyt sideharsoon käärittyä munajuustoa ja muotissa olevaa pashaa kuvaisi, puhumattakaan muovipussissa olevia lampaanpaisteja tai oikeammin siivouksen jäljiltä lampaanpaistinkappaleita, jotka on köytetty kahdeksi epämääräiseksi nyytiksi. Kaupasta oli tuore rosmariini loppunut, kuten arvelinkin, samoin tete-a-tete-narsissit. Mies ei suostunut aikaisemmin ostamaan kumpaakaan, kuten ei eri kokoisia paristojakaan. Nyt ei sitten tarvitse opetella käyttämään uuttaa lihalämpömittaria. Lähes kaikki talon kellotkin seisovat, mutta antaa seistä. Nämä narsissit kukkivat meillä viime vuonna.

Eilen oli perinteiseen tapaan kalapäivä. Tein pannukakkutaikinan tapaisen levyn, jonka käärin "kääretortuksi" ja sisälle tuorejuustoa, kylmäsavulohta ja tillisilppua. Taikinassa oli myös kaksi paketillista pinaattisilppua. Hyvää tuli ja herkkuruokaa jäi täksikin illaksi.

5 kommenttia:

 1. Toi "kala kääretorttu"On meillä herkkujen herkku ;) Koittakaahan nauttia pääsiäisestä kolotuksista huolimatta ♥

  VastaaPoista
 2. Lankalauantaina on ihan kiva ottaa kudin käteen! Vai mistähän se nimitys päivälle oikein juontaa juurensa, mene ja tiedä.
  Polvikrempat on inhottavia, meni eilen koiran lenkillä pehmenneellä polulla askel jotenkin sivuun ja muuta ei tarvittu. Koko viime yö oli hankala. Mutta nyt alkaa jo helpottaa, tukiside ja "potkiminen" on saanut koiven taas takaisin lähes kuntoon.

  Savustetun lohen minäkin laitoin uuniin ja kypsensin. Oli kyllä melkoisen tuju suola, mutta menee perunoiden kanssa kukkakaalilla lisättynä. Ja mämmi, se unohtui vallan, mutta äkkiäkös sitä valintamökistä tuokkosellisen kipaisee. Nää pääsiäisen traditiot on kyllä kärsineet inflaation. Ehkä sentään huomenna keitän kananmunia...
  Leppoisaa pääsiäistä ja tervehtymistä molemmille.

  VastaaPoista
 3. Kyllä teillä herkkuja on tarjolla, nam. Hyvää pääsiäisen aikaa sinne.

  VastaaPoista
 4. Mullakin oli blogi otsikkona lankalauantai ja samassa mielessä, kun olen tänään puikoilla tehnyt jänötyttöä :)
  Tuollainen kala "kääretorttu" olis varmaan hyvää!
  Mukavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset toivotuksistanne, hyvät ystävät!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!